Mainos

Time: Einstein vuosisadan henkilö

Time-lehti valitsi vuosisadan henkilöksi Albert Einsteinin.

Yhdysvaltalainen aikakauslehti Time on valinnut Albert Einsteinin vuosisadan henkilöksi. Lehti perustelee valintaansa Einsteinin erokkaalla tieteellisellä ajattelulla, joka avasi tien teknologian aikakaudelle.

-Kuluneen sadan vuoden aikana maailma on muuttunut enemmän kuin millään muulla historian vuosisadalla. Syyt eivät ole poliittisia eivätkä taloudellisia, vaan teknologisia - maailman on muuttanut teknologia, joka on versonnut suoraan perustieteessä saavutetusta edistyksestä. On itsestään selvää, ettei kukaan tiedemies edusta paremmin tuota edistystä kuin Albert Einstein, kirjoittaa teoreettisen fysiikan tutkija Stephen Hawking Timen artikkelissa.

Lehti valitsi Yhdysvaltain presidentin Franklin Delano Rooseveltin vuosisadan toiseksi tärkeimmäksi henkilöksi, koska hän edustaa vapauden ja demokratian voittoa fasismista ja kommunismista. Kolmanneksi tärkeimmäksi lehti nimesi Mahatma Gandhin vertauskuvana vuosisadalle, jolla kansalais- ja ihmisoikeuksista tuli ratkaiseva tekijä maailmanpolitiikassa.
(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.