Tillibroileria ja marjat hyytelössä 10.1.2002

Tillibroileria

4 broilerin rintafileetä

Keitinliemi:

5-6 dl vettä
kanafondia
2 porkkana
1 sipuli
pieni pala selleriä
3 laakerinlehteä
pippuria

Kastike:

keitinliemi
n.3 rkl Maizena jauhoja
1-2 tl sokeria
3-4 tl etikkaa
1 ruukku tilliä
valkopippuria, suolaa
1. Kuori kasvikset ja paloittele ne muutamaan osaan.
2. Kaada vesi sen kokoiseen kasariin, jonka pohjalle broileripalat mahtuvat. Lisää kanafondi tai kanaliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja mausteet. Keitä hetki.
3. Huuhdo ja kuivaa talouspaperilla broilerin rintafileet ja nosta ne liemeen. Kuumenna kiehuvaksi ja kuori vaahto.
4. Keitä "hymyillen" 15-18 minuuttia. Nosta kypsät fileet ja porkkanat lämmitetylle lautaselle, peitä ja pidä lämpimänä.
5. Siivilöi liemi toiseen kattilaan ja anna sen kiehua hetken aikaa kokoon niin että sitä jää 4-5 dl.
6. Sekoita maissitärkkelys vesitilkkaan ja lisää kiehuvaan liemeen koko ajan sekoittaen. Anna hautua 3 minuuttia. välillä sekoittaen.
7. Lisää suola ja pippuri sekä sokeri, runsaasti hienonnettua tilliä ja lopuksi etikka. Tarkista maku. Kastikkeen pitää maistua ja olla selvästi hapanimelää.
8. Nosta broileripalat kastikkeeseen ja kuumenna hetki ennen tarjoilua.
9. Tarjoa lisukkeeksi keitettyjä perunoita, papuja sekä keitinliemen porkkanat ja sipulit. Alkuruuaksi maistuu raikas salaatti ja hyvä leipä ja jälkiruuaksi marja hyytelössä.

Marjat hyytelössä

1 pss pakastemarjoa (mansikoita, lakkoja, mustikoita, viinimarjoja)
4 dl vettä
1 dl (runsas) hyytelösokeria

1. Annostele marjat laakeaan vatiin tai neljään annosmaljaan.
2. Kiehauta vesi kattilassa ja sekoita joukkoon hyytelösokeri. Sekoita kunnes sokeri liukenee ja liemi kirkastuu.
3. Kaada kuuma liemi hitaasti marjojen päälle.
4. Hyydytä hetki ja jäähdytä jääkaapissa ennen tarjoilua. Tarjoa sellaisenaan, jäätelön, kermavaahtonokareen tai vaahtoutuvan vaniljakastikkeen kera. Marjojen asemesta voit käyttää hedelmäpaloja.
Lue lisää keitetystä lihasta

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat