Mainos

Tiktakin Petra ja Emppu avoimina yhtyeen paluusta: "Olo on aika epäuskoinen"

Takavuosien suosikkiyhtye Tiktak tekee vuosien jälkeen paluun – ja bändi nähdään lauantaina 18.11. MTV3-kanavalla klo 20 starttaavassa Possen finaalilähetyksessä!

Kotimaisen pop-taivaan aikoinaan vallannut helsinkiläisten nuorten naisten muodostama yhtye, Tiktak, nähdään Possen neljännen kauden viimeisessä lähetyksessä alkuperäiskokoonpanossaan. Yhtyeen kitaristi Emppu ja laulaja Petra kertoivat MTV:n haastattelussa, että olo Tiktakin paluun suhteen on yhä epäuskoinen.

– On ollut itselläkin vähän epäuskoinen olo, kun olemme tehneet promoa, Emppu huokaa.

– Olo on aika epäuskoinen ja hämmentynytkin. Se johtuu varmasti myös siitä, että emme ole päässeet vielä itse työhön, eli musiikkiin käsiksi, Petra säestää.

"En muista sanoja"

Hyppy takaisin vanhoihin saappaisiin vaatii bändiltä vielä paljon työtä, sillä kymmenen vuoden takainen yhteinen sävel on löydettävä uudestaan. Kaksikko myöntää, että 10 vuoden tauon jälkeen esimerkiksi kappaleiden sanat ovat vielä aavistuksen hukassa.

– Meitä on tässä testailtu ja siinä on osoitettu ainakin se, että minä en muista sanoja. Petra vetää kyllä ihan hyvin. Meitsillä on vielä treenattavaa, Emppu nauraa.

– Olen nähnyt toistuvasti painajaisia siitä, että olen lavalla mimmien kanssa, enkä muista sanaakaan niistä biiseistä. Unessa Sankaritar lähtee soimaan ja minulla ei ole hajuakaan, miten se alkaa. Se on ihan hirveää, Petra kertoo.

Tiktak heittää ensimmäisen kokopitkän keikkansa Himoksen juhannusfestareilla. Kevät kuluu ankarasti treenatessa. Kaksikko toteaa tarvitsevansa koeyleisöä jo treeneihin, sillä edellisistä keikoista on vierähtänyt jo hyvä tovi.

– Me olemme ne kaksi, jotka pääsemme tästä vähän helpommalla, koska kumpikin käytämme instrumentteja päivittäin ja teemme musiikin parissa töitä. Esiintymiseen totuttautuminen ei tapahdu silmänräpäyksessä. Meidän ei tarvitse jännittää sitä, mutta muilla on sekin puoli kelattavana, että miltä se ihmismeren eteen astuminen tuntuu, Petra pohdiskelee.

– Tiedän jo nyt, että keikkojen tekeminen oli oikea ratkaisu, koska on sairaan kivaa saada nähdä kavereita enemmän kuin viimeiseen kymmeneen vuoteen on nähty. Se on yksi kivoimmista puolista koko jutussa, Petra summaa.

Possen finaalilähetys nähdään MTV3-kanavalla lauantaina 18.11. alkaen klo 20. Possen löydät myös MTV Katsomosta.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.