Mainos

Tiina tuunaa: märkätilan seinärakenteet

Kylpyhuoneen sisäseinän takana on talon hirsirunko, joka on varmasti jo painumisensa painunut. Lautakoolaus voitiin siis kiinnittää suoraan siihen.

Seinät levytettiin Knaufin Aquapanel -levyllä. Sitä saa kahdessa eri koossa, joista tässä käytetty pienempi, 90 x 120 cm levy sopii hyvin remonttitarkoituksiin. Pienikokoista levyä on helppo kanniskella porraskäytävissä ja vastaavissa ahtaissa paikoissa.

Aquapanel on rakenteeltaan kevytsoraa ja sementtiä, jonka molemmin puolin on laminoitu lasikuituverkko. Sementtipohjaiset tuotteet ovat suositeltavia kosteusturvallisen kylpyhuoneen rakentamiseen, sillä korkean pH-arvonsa takia sementti ehkäisee luonnostaan homeen kehittymistä.

Levyt ruuvattiin koolauspuihin 27 cm erityisruuvein, joiden väli oli 27 cm. Levyt kiinnitettiin vaaka-asentoon "hammastaen", eli pystysaumat eivät jatkuneet yhtenäisinä katosta lattiaan. Tämän tarkoitus on lisätä rakenteen lujuutta.

Koolausten väliin ei tarvittu lisätukia, koska levyjen reunoihin puristettu polyuretaaniliima sitoo levyt toisiinsa lujaksi, elämättömäksi pinnaksi. Ennen liiman levittämistä levyjen reunat kostutettiin siveltimellä. Ylimääräiset liimat on syytä pyyhkiä heti levyn pinnasta, koska kovettuneen liiman poistaminen on paljon hankalampaa. Ja pois ne on saatava, sillä levyn pinnan on oltava täysin sileä, mikäli halutaan saada aikaan virheetön kaakelipinta.

Levyn pinta on varsin kova, joten ruuvausta alitettaessa on oltava tarkkana, ettei ruuvi pääse nuljahtamaan vääntimen alla. Ruuvin kannan tulee upota juuri ja juuri levyn pinnan alapuolelle.

Levy on helppo leikata oikeisiin mittoihin. Se käy näppärästi vetämällä pintaan linjarin avulla viilto mattopuukolla, minkä jälkeen levy taittuu kevyesti sitä pitkin. Taittamisen yhteydessä viilletään kevyesti vastaavasta kohtaa levyn vastakkaiselta puolelta. Taitosreunaan jäävät pienet epätasaisuudet pyyhkäistään pois hiomakivellä, jotta levyjen reunat osuvat siististi vastakkain.

Lisätietoja Aquapanel-levystä: www.knauf.fi

(JKA 21.9.2007)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.