Tiilikainen Raide-Jokerista: "Poikkeuksellinen aika vaatii poikkeuksellisia ratkaisuja"

Raide-Jokeri saamassa valtiolta 84 miljoonaa euroa 5:00

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen mielestä valtion kohdentama 83 miljoonan rahoitusosuus pääkaupunkiseudulle suunnitellulle pikaraitiotie Raide-Jokerille on ainutkertainen erikoistapaus, eikä muita liikennehankkeita tulla jatkossa rahoittamaan valtion asuntorahastosta.

Tiilikainen sanoi MTV:n Seitsemän Uutisten haastattelussa, ettei kyseinen rahoitusmalli asuntorahastosta ei voi olla esimerkkitapaus muille hankkeilla, vaan poikkeuksellinen aika vaatii poikkeuksellisia ratkaisuja.

- On tärkeää, että pystytään asuntorakentamista edistämään ja sillon tällaista poikkeuksellista menettelyä esitetään ja toivottavasti sen mukaan pystytään päätökset tekemään. 

Tiilikaisen mukaan hankkeen toteuttaminen edellyttää nopeaa toimintaa ja alueen toimijoiden sitoutumista asuntorakentamisen käynnistämiseen.

- Se edellyttää sitä, että Helsingin seudun kaupungit ja kunnat sitoutuvat roimasti lisäämään omaa kaivoitustaan ja rakentamistaa jo lähivuosina. Tieto raide-jokerin tulosta mahdollistaa asuntorakentamisen nopean käynnistämisen, Tiilikainen sanoo.Tiilikainen sanoi myös, että valtion tukeman asuntotuotannon säädöstöä tullaan muuttamaan sillä tavalla, että valtion tukemaa kohtuuhintaista asuntotuotantoa saataisiin nykyistä paremmin liikkeelle. 

Lue myös:

    Uusimmat