Mainos

Tiilikainen Raide-Jokerista: "Poikkeuksellinen aika vaatii poikkeuksellisia ratkaisuja"

5:00

Maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen mielestä valtion kohdentama 83 miljoonan rahoitusosuus pääkaupunkiseudulle suunnitellulle pikaraitiotie Raide-Jokerille on ainutkertainen erikoistapaus, eikä muita liikennehankkeita tulla jatkossa rahoittamaan valtion asuntorahastosta.

Tiilikainen sanoi MTV:n Seitsemän Uutisten haastattelussa, ettei kyseinen rahoitusmalli asuntorahastosta ei voi olla esimerkkitapaus muille hankkeilla, vaan poikkeuksellinen aika vaatii poikkeuksellisia ratkaisuja.

- On tärkeää, että pystytään asuntorakentamista edistämään ja sillon tällaista poikkeuksellista menettelyä esitetään ja toivottavasti sen mukaan pystytään päätökset tekemään. 

Tiilikaisen mukaan hankkeen toteuttaminen edellyttää nopeaa toimintaa ja alueen toimijoiden sitoutumista asuntorakentamisen käynnistämiseen.

- Se edellyttää sitä, että Helsingin seudun kaupungit ja kunnat sitoutuvat roimasti lisäämään omaa kaivoitustaan ja rakentamistaa jo lähivuosina. Tieto raide-jokerin tulosta mahdollistaa asuntorakentamisen nopean käynnistämisen, Tiilikainen sanoo.Tiilikainen sanoi myös, että valtion tukeman asuntotuotannon säädöstöä tullaan muuttamaan sillä tavalla, että valtion tukemaa kohtuuhintaista asuntotuotantoa saataisiin nykyistä paremmin liikkeelle. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.