Tiikeri kulki pisimmän koskaan mitatun matkan Intiassa – 1300 kilometrin vaellukseen meni viisi kuukautta

Intiantiikeri on kulkenut pisimmän koskaan mitatun matkan, noin 1300 kilometria viiden kuukauden aikana. Asiantuntijat arvelevat, että tiikeriuros etsi parittelukumppania, saalista tai uutta reviiriä matkallaan. 

Aiheesta kirjoittaa The BBC. Tiikerin matka ei ollut lineaarinen, vaan se kulki myös edestakaisin ja teki mutkia seuratulla reitillään. 

Tiikeriuroksella oli sen paikantamiseen tarkoitettu radiopanta, jonka avulla tiikerin kulkema matka selvisi.

Tiikeri lähti matkalleen kesäkuussa jättäessään rauhoitetun luonnonsuojelualueen Maharashtran osavaltiossa Intiassa ja matkansa aikana intiantiikeri siirtyi toiseen osavaltioon. 

Vaellukselle kolme mahdollista syytä 

Intiantiikerin vaellukselle on kolme todennäköistä syytä. Se saattoi etsiä naarastiikeriä, uutta reviiriä tai yksinkertaisesti saalista syötäväksi. 

– Kaikkein potentiaalisimmat tiikereiden elinalueet Intiassa ovat täysiä ja uudet tiikerit seikkailevat enemmän, sanoo biologi Bilal Habib BBC:lle. 

Tiikeri piileskeli päivät ja liikkui yöajat, tappaen villejä sikoja ja karjaa ruuakseen. 

Habib vahvistaa yhden konfliktin, joka tiikerillä ja ihmisillä oli ollut tiikerin matkan aikana. Tiikeri oli hyökännyt yhden miehen kimppuun, joka oli mennyt tiikerin lepäämispaikan ohi. Vakavilta konflikteilta kuitenkin vältyttiin tiikerin matkan aikana. 

– Ihmiset eivät ole edes tienneet siitä, että tiikeri liikkuu takapihalla, Habib kuvaa. 

Video: Tiikeri hyökkäsi työntekijän kimppuun eläintarhassa Yhdysvalloissa. 

Tiikeri hyökkäsi työntekijän kimppuun eläintarhassa 0:57

Lähde: bbc

Lue myös:

    Uusimmat