Tihinen ei syyttänyt Jääskeläistä tasoitusmaalista

Kazakstanin keskikenttäpelaaja Dmitri Bjakov hiljensi Ratina-stadionin yleisön 23. minuutilla puskemalla puolustaja Jegor Azovskijin keskityksestä vieraiden 1-1-tasoituksen. Maalivahti Jussi Jääskeläinen lähti lähes rangaistusalueen rajalle katkaisemaan keskitystä mutta ei ehtinyt ajoissa palloon.

- "Jässi" huusi tulevansa katkaisemaan keskityksen. Me lähdimme "Petun" (Petri Pasanen) kanssa siinä sitten pelaamaan hyökkääjiä pois tilanteesta. Kazakstanin kaverit olivat kuitenkin hyvin hereillä ja Bjakov pääsi puskemaan pallon verkkoon, toppari Hannu Tihinen selitti.

Tihinen ei lähtenyt syyllistämään Jääskeläistä helpohkosta osumasta.

- Tällaisia tilanteita sattuu ja niistä syntyy maaleja aina välillä. Täytyy samalla muistaa, että "Jässi" liimasi hyvin etunurkasta sen Kazakstanin vaarallisen vaparin toisella puoliajalla. Vaparin, joka tuli Toni Kallion käsivirheestä lähes siinä rankkarialueen kulmilla.

Tihisen mielestä Suomen peli ei sujunut ensimmäisellä puoliajalla toivotulla tavalla.

- Pelasimme silloin liian syvällä omassa päässä ja Kazakstan pääsi hallitsemaan keskikenttää. Toisella puoliajalla pelimme lähti sitten vasta rullaamaan.

- Daniel Sjölund tuli vahvasti vaihdosta peliin mukaan, kun teimme tauolla taktisia muutoksia. Teemu (Tainio) siirtyi pelaamaan keskikentän keskustaan. Keskikentän laidoilla touhusivat Daniel ja Joonas (Kolkka).

Seuraavaksi Serbia

Suomi kohtaa seuraavaksi EM-karsinassa Serbian vieraissa 8. syyskuuta. Tihinen ei ollut huolestunut, vaikka luotettava vasen puolustaja Kallio on tuossa ottelussa pelikiellossa. Kallio sai Kazakstan-ottelun toisella puoliajalla tahallisesta käsivirheestä varoituksen ja joutuu varoitustilin täyttymisen vuoksi sivuun.

- Uskon, että kyllä ryhmästä löytyy pätevä korvaaja Tonin paikalle. Meillä on Serbiaa vastaan revanssin paikka. Kesäkuussa Helsingissä emme pelanneet heitä vastaan mitenkään hyvin, kun hävisimme 0-2. Tuossa ottelussa vieraat pääsivät helposti hallitsemaan tilanteita, kun he saivat sen avausmaalin silloin niin nopeasti, Tihinen muistutti.

Suomen 2-1-voittomaalin toisella puoliajalla ampunut keksikenttäpelaaja Teemu Tainio myönsi, että Suomen keskiviikkoinen voitto tuli nihkeän peliesityksen päätteeksi.

- Väkisin vääntämiseksihän se meni. Toisaalta ei näissä EM-karsintapeleissä mitään tyylipisteitä jaeta. Tärkeintä on, että tulee voitto ja saadaan kolme pistettä, Tottenhamin mies totesi.

Tainiolta riitti kehuja vastustajalle.

- Kaikki kunnia Kazakstanille. Se ei tullut Tampereelle vain sumputtamaan. Joukkue yritti myös pelata.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat