Tiger Woods hylkäsi himoitun pestin

Golflegenda Tiger Woods kieltäytyi Yhdysvaltojen Ryder Cup -joukkueen kapteenin paikasta aikataulukiireisiin vedoten. 

Woods kertoi tiistaina, että golfin PGA- ja LIV-kiertueiden väliset keskustelut mahdollisesta yhdistymisestä vievät häneltä tällä hetkellä niin paljon aikaa, ettei hän ehtisi hoitaa kunniatehtävää sen vaatimalla panostuksella. Woodsia, 48, pidettiin selvänä ennakkosuosikkina pestiin. 

– Tämä ei tarkoita sitä, etten haluaisi olla joukkueen kapteeni tulevaisuudessa. Jos ja kun tunnen, että nyt on oikea hetki sille, asetun ehdolle, viime vuosina harvakseltaan ja laihoin tuloksin vammojen seurauksena pelannut Woods kertoi tiedotteessaan. 

Yhdysvaltojen joukkueen kapteeniksi vuoden 2025 kilpailuun valittiin lopulta yllätysnimi Keegan Bradley, joka pelaa edelleen ehdottomalla huipputasolla. Viime vuonna hän voitti kaksi PGA-kisaa, mutta jäi viimeisten joukossa rannalle tappion Euroopalle kokeneesta USA:n 12 pelaajan Ryder Cup -ryhmästä. 

Bradley, 38, ei ole vielä keskustellut varakapteeniehdokkaille, mutta hänen puolestaan Woods saa osallistua Ryder Cup -projektiin niin paljon kuin haluaa. Bradleyn mukaan jokainen yhdysvaltalaispelaaja arvostaa 15-kertaisen major-voittajan näkemyksiä.  

– Olen ollut tiimipalavereissa samassa huoneessa Tigerin kanssa. Yleisö ei käsitä, kuinka tärkeä tämä (Ryder Cup) on hänelle. Se merkitsee kaikkea, Bradley kommentoi. 

Kaksi kertaa Ryder Cupissa Yhdysvaltoja edustanut Bradley aikoo antaa yhtäläiset mahdollisuudet PGA- ja LIV-pelaajille.  

– Joukkueessani pelaa 12 parasta pelaajaa. Minulle ei ole väliä sillä, missä he pelaavat. 

Historian 45:s Ryder Cup pelataan Bethpage Black -kentällä New Yorkissa syyskuussa 2025. 

Eetu Isometsä johdatti katsojat puttauksen ja lähipelin saloihin 7:09
Golfari Eetu Isometsä johdatti katsojat puttauksen ja lähipelin saloihin.

Lue myös:

    Uusimmat