Mainos

Tietovuotaja Reality Winneriä saattaa odottaa jopa kymmenen vuoden vankeusrangaistus

Venäjän vaalihakkerointia koskevan tietovuotokohun keskiössä on 25-vuotias Reality Leigh Winner.

Texasilaisnaista syytetään tiedusteluvirasto NSA:n salaisen asiakirjan vuotamisesta The Intercept -lehdelle. Asiakirjan mukaan Venäjän tiedusteluviranomaiset yrittivät hakkeroitua Yhdysvaltain äänestysjärjestelmään useita kertoja ennen Yhdysvaltain vuoden 2016 presidentinvaaleja.

Tarkoituksellisesta tietovuodosta voidaan Yhdysvalloissa tuomita jopa kymmenen vuotta vankeutta. Syyttäjän mukaan Winner on myöntänyt teon, kertoo CNN. Winner pidätettiin lauantaina Georgian osavaltiossa.

CNN:n mukaan Winner pääsi salaiseen tietoon käsiksi, sillä hän työskenteli puolustus- ja turvallisuusasioiden parissa liittovaltion alihankkijayrityksessä. Aiemmin hän oli työskennellyt kielitieteilijänä Yhdysvaltain ilmavoimissa. The Guardian -lehden mukaan Winner on Trump-kriitikko ja tyytymätön tämän politiikkaan.

Winnerin tietovuoto paljastui, kun The Intercept-lehti luovutti NSA:lle kopion vuodetusta asiakirjasta. Viraston sisäisessä tarkastuksessa paljastui, että Winner oli ainoa työntekijä, joka oli printannut vuodetun dokumentin ja ollut yhteydessä lehdistöön.

Tietovuotosivusto Wikileaksin perustaja Julian Assange on tukenut Reality Winneriä tviiteillään. Assange sanoo Winnerin olevan syytettynä rohkeudestaan autettuaan meitä tietämään. Assange on itse pakoillut virkavaltaa Ecuadorin suurlähetystössä Lontoossa vuodesta 2012.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.