Tieto Trumpin uusista Kiina-tulleista sai pörssikurssit laskemaan – kauppasota kurittaa erityisesti suuria yhdysvaltalaisia kauppaketjuja

Wall Streetin pörssikurssit reagoivat laskulla uutisiin Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin asettamista uusista tuontitulleista kiinalaistuotteille.

Keskeinen Dow Jones -indeksi päätti torstain pörssipäivän 1,1 prosenttia miinuksella. S&P 500 -indeksi laski 0,9 ja Nasdaq 0,8 prosenttia.

Trump määräsi torstaina syyskuun alusta alkaen uudet 10 prosentin tuontitullit kiinalaistuotteille. Tullit koskevat aiemmin tullittomia tuotteita, joiden arvo on 300 miljardia dollaria.

Ilmoitus tuli vain päivä sen jälkeen, kun Yhdysvallat ja Kiina olivat jatkaneet neuvotteluja kauppasopimuksesta. Uusin käänne heikentää jälleen sijoittajien toivoa siitä, että Yhdysvaltain ja Kiinan kauppasota olisi päättymässä.

Erityisen rankasti sukelsivat vähittäiskauppayritysten kuten Targetin ja Macy'sin osakkeet, sillä niiden arvellaan kärsivän merkittävästi kauppasodan kärjistymisestä. Myös monet paljon Kiinassa toimivat yritykset ottivat pörssissä osumaa.

Trump sanoi Valkoisessa talossa toimittajille, ettei ollut huolissaan sijoittajien reaktiosta, sillä hän oli odottanut sitä.

Kiina kertoi aiemmin torstaina alkaneensa kasvattaa maataloustuotteiden tuontia Yhdysvalloista. Trump perusteli kuitenkin uusia tulleja sanomalla, että Kiina ei ole pitänyt kiinni sitoumuksistaan.

Lue myös:

    Uusimmat