Mainos

Tiesitkö: Tämä häiriö voi pilata kesähuumasi

Kaamosmasennuksesta on moni kuullut, mutta myös kesä voi masentaa.

Kesäajalla on monia suotuisia vaikutuksia esimerkiksi seksielämään: lisääntynyt valo aktivoi kehoamme, jolloin libido hyrähtää käyntiin. Moni ilakoi avoimesti valoisan kauden alkamisesta ja aloittaa uuden, aktiivisemman elämän. Näin ei kuitenkaan välttämättä käy kaikille, sillä talven tavoin myös kesä voi vaikuttaa mielialaa alentavasti.

Reverse Seasonal Affective Disorderiksi kutsuttu häiriö voi pilata muun muassa kesän aiheuttaman seksi-innokkuuden, kertoo worldweatherpost.com. Häiriössä lämmin vuodenaika saa ihmisen tuntemaan olonsa ahdistuneeksi. Häiriö aiheuttaa myös ruokahalun katoamista, unettomuutta ja ärtyneisyyttä, ja siitä kärsivät välttelevätkin aurinkoa ja käyvät esimerkiksi usein kylmässä suihkussa.

Pelkkä Seasonal affective disorder ilman reverse-etuliitettä merkitsee tilaa, jossa ihminen masentuu ja ahdistuu talvesta ja pimeästä vuodenajasta. Suomeksi tilasta puhutaan kaamosmasennuksena. Lyhyemmin häiriöstä käytetään nimeä SAD, joka – ironista kyllä – merkitsee englannin kielellä surua.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde:Worldweatherpost.com, Wikipedia

Kuva: Colourbox

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.