Tutkijoiden mukaan kypsäksi tai ylikypsäksi paistettu pihvi kasvattaa miehillä riskiä sairastua eturauhasen syöpään.
Kalifornian yliopiston tutkimuksessa analysoitiin yli 470:n aggressiivista eturauhasen syöpää sairastavan miehen aiempia ja nykyisiä ruokailutottumuksia. Analyysi paljasti, että kypsät ja ylikypsät pihvit ovat terveydelle vaarallisia ja saattavat jopa tuplata aggressiiviseen eturauhassyöpään sairastumisen riskin. Tämä pätee jo aivan pieniinkin lihamääriin.
Eturauhassyöpä on yksi yleisimmistä miehillä esiintyvistä syövistä. Tutkimustulokset osoittavat, että pienet muutokset ruokavaliossa ja ruoanlaittotottumuksissa voisivat estää monen syövän synnyn.
Tutkijoiden mukaan ongelma piilee juurikin lihojen ja pihvien kypsyysasteessa. Liika kypsentäminen synnyttää pannulla tai grillillä vaarallisia, syöpää aiheuttavia kemikaaleja. Pihvin jättäminen raa’aksi tai puolikypsäksi auttaa siis estämään lihan aiheuttamat haitat. Aiemmissa tutkimuksissa on myös todettu kypsän lihan aiheuttavan virtsarakon syöpää.

