Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tiesitkö: Tällaiset pihvit voivat olla vaaraksi terveydelle

Esimerkiksi liian kypsä, teollinen hampurilaispihvi voi olla tutkijoiden mukaan vaarallinen terveydelle
Esimerkiksi liian kypsä, teollinen hampurilaispihvi voi olla tutkijoiden mukaan vaarallinen terveydelle
Julkaistu 15.02.2012 14:46

Tutkijoiden mukaan kypsäksi tai ylikypsäksi paistettu pihvi kasvattaa miehillä riskiä sairastua eturauhasen syöpään.

Kalifornian yliopiston tutkimuksessa analysoitiin yli 470:n aggressiivista eturauhasen syöpää sairastavan miehen aiempia ja nykyisiä ruokailutottumuksia. Analyysi paljasti, että kypsät ja ylikypsät pihvit ovat terveydelle vaarallisia ja saattavat jopa tuplata aggressiiviseen eturauhassyöpään sairastumisen riskin. Tämä pätee jo aivan pieniinkin lihamääriin.

Eturauhassyöpä on yksi yleisimmistä miehillä esiintyvistä syövistä. Tutkimustulokset osoittavat, että pienet muutokset ruokavaliossa ja ruoanlaittotottumuksissa voisivat estää monen syövän synnyn.

Tutkijoiden mukaan ongelma piilee juurikin lihojen ja pihvien kypsyysasteessa. Liika kypsentäminen synnyttää pannulla tai grillillä vaarallisia, syöpää aiheuttavia kemikaaleja. Pihvin jättäminen raa’aksi tai puolikypsäksi auttaa siis estämään lihan aiheuttamat haitat. Aiemmissa tutkimuksissa on myös todettu kypsän lihan aiheuttavan virtsarakon syöpää.

Jätä pihvi mieluummin mediumiksi, neuvovat tutkijat

Maailman syöpätutkimusrahasto WCRF:n lääkäri Rachel Thompson antaa tutkimukselle kuitenkin kritiikkiä siitä, että miehet ovat voineet tutkimuksessa muistaa syömänsä ruoat väärin, joka vääristää lopputuloksia. Thompsonin mukaan syöpään sairastuneet miehet saattoivat myös tutkimuksessa haluta löytää jonkun syyn sairastumiseensa ja kypsä pihvi oli hyvä syntipukki.

– Mutta syöpiä yleisesti ottaen ajatellen, on hyvä tarkkailla punaisen ja teollisen lihan syömistä. On olemassa erittäin vahvaa todistusaineistoa siitä, että sekä punainen että teollinen liha kasvattaa riskiä suolistosyöpiin, jotka ovat Britanniassa yleisimpiä syöpiä. Tämän takia suosittelemmekin, että punaista lihaa syötäisiin maksimissaan 500 grammaa viikossa, Thompson muistuttaa.

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lisää aiheesta:

Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut" Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiäRavintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä" Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivääNyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:21
    Perhe

    Wenla asuu lapsensa kanssa puolet vuodesta poissa kotoa – "Ei muuta kuin vauva kainaloon ja menoksi"

  • 16:55
    Moottorikelkat

    Omistatko moottorikelkan? Varmista yksi asia – muuten vaarana "huomattavat kulut"

  • 14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää