Tiesitkö? Prinssi Philipillä on hauska lempinimi Kuningatar Elisabetille

Prinssi Philipin kerrotaan kutsuvan Englannin kuningatarta hauskalla lempinimellä.

Kuningatar Elisabetin kanssa 70-vuotta naimisissa ollut Prinssi Philip kutsuu vaimoaan hauskalla lempinimellä. Kuninkaallisten elämänkertakirjailija Robert Laceyn mukaan Philip kutsuu joskus vaimoaan lempinimellä Cabbage – Kaali.

Vuonna 2006 ilmestyneessä The Queen -draamaelokuvassa Philipin hahmo kutsuu Elisabetia samalla lempinimellä. Elokuvan käsikirjoittaja Peter Morgan oli perehtynyt asiaan perin pohjin.

– Kyselin kuninkaallisista piireistä ja minulle kerrottiin hyvin luotettavan tahon toimesta, että näin herttua joskus nimittää kuningatarta, Morgan kommentoi Express-lehden mukaan.

Spekulaatioiden mukaan lempinimi tulisi ranskan kielen lauseesta "mon petit chou", joka tarkoittaa "rakkaani", mutta kääntyy suoraan sekä suomeksi, että englanniksi "minun pieni kaali". Kyseessä ei ole kuitenkaan kuningattaren ainoa lempinimi.

Prinssi Williamin ja herttuatar Catharinen esikoinen prinssi George kutsuu isoisoäitiään nimellä Gan-Gan. Yhdysvaltalaisen kirjailijan Kitty Kelleyn mukaan kyseessä on lempinimi, jota kuninkaalliset ovat käyttäneet jo jonkin aikaa isoäideistään. Lempinimi on ollut käytössä niin prinssi Charlesilla, Williamilla kuin prinssi Harryllakin.

Gan-Gan-nimen lisäksi prinssi William nimitti isoäitiään hauskasti nimellä Gary. Tämä johtui siitä, että Willaim ei ollut vielä oppinut sanomaan englannin kielellä Granny, vaan hän oikaisi hieman kutsumalla isoäitiään Garyksi.

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat