Tiesitkö? OJ Simpson oli melkein Terminaattori – 9 yllättävää elokuvafaktaa

Monet legendaariset elokuvat ovat täynnä toisiaan yllättävämpiä asioita.

Usein elokuvissa kaikki ei ole ihan sitä, miltä näyttää. Joskus taas on todella hämmästyttävää, että asia onkin ihan oikeasti juuri sitä, miltä vaikuttaa. Listasimme yllättävät faktat yhdeksästä tunnetusta elokuvasta!

1. Terminator

O. J. Simpson melkein päätyi näyttelemään Terminaattoria, mutta ohjaaja James Cameronin mielestä näyttelijän persoona oli "liian miellyttävä" kuvaamaan niin pimeää hahmoa. Rooliin valittiin Simpsonin sijaan Arnold Schwarzenegger ja elokuva sai ensi-iltansa vuonna 1984.  Simpsonia syytettiin hänen ex-vaimonsa Nicole Brownin ja tämän ystävän Ron Goldmanin murhista vuonna 1994.

2. Psyko

Alfred Hitchcockin Psyko julkaistiin mustavalkoisena, koska kuuluisan suihkukohtauksen kritisoitiin olevan liian verinen. 

3. Pulp Fiction

Pulp Fictionin kohtaus, jossa Vincent (John Travolta) iskee Miaa (Uma Thurman) neulalla sydämeen, on kuvattu takaperin. Todellisuudessa Travolta siis vetää neulan pois Thurmanin rinnasta.

4. Poltergeist

Elokuvassa Poltergeist Robbie (Oliver Robins) joutui oikeasti kuristetuksi robottipellenuken toimesta. Steven Spielberg huomasi vasta pojan muuttuessa violetiksi mitä oli oikeasti tapahtumassa. 

5. Django Unchained

Quentin Tarantinon ohjaamassa elokuvassa Django Unchained on kohtaus, jossa Leonardo DiCaprion hahmo Calvin Candie iskee lasin rikki raivostuessaan, mikä sai hänen kätensä vuotamaan verta. Tämä oli vahinko, mutta Tarantino piti kohtauksen elokuvassa. 

6. Harry Potter

Daniel Radcliffen stuntti David Holmes vammautui viimeisen Harry Potter -elokuvan kuvauksissa. Radcliffe perusti rahaston stunttinsa yliopisto-opintoja varten.

7. Jurassic Park

Jurassic Park -elokuvien velociraptorien kommunikointiääni on oikeasti parittelevien kilpikonnien ääntelehtimistä. 

8. Elf

Will Ferrellin reaktiot vieteriukkokohtauksessa Elf-elokuvassa ovat aivan todellisia – ohjaaja Jon Favreau yllätti Ferrelin jokaisella kerralla kun hän leikki lelulla kaukosäätimen avulla. 

9. The Departed

Jack Nicholson veti oikean aseen Leonardo DiCapriota vasten elokuvassa The Departed, vaikka sitä ei ollut käsikirjoituksessa. Nicholsonin mielestä kohtaus ei ollut alun perin tarpeeksi intensiivinen. 

Lähde: BuzzFeed

Artikkeli julkaistiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2018.

Lue myös:

    Uusimmat