Tiesitkö nämä hassut faktat kuninkaallisista häistä?

Prinssi Williamin ja Kate Middletonin hääpäivä on jo monella tiedossa, mutta kuinka moni tietää, että Kate on vanhin kuninkaallinen morsian?

Theroyalweddingwilliamkate.com listasi hauskat ja oudot faktat Williamin ja Katen häistä. Tiesitkö sinä nämä?

Häät – kymmenen faktaa

1. Kun Kate avioituu, hän on vanhin kuninkaallinen morsian! Avioparin iät liittyvät hääpäivään keskeisesti myös siinä mielessä, että jos William olisi halunnut avioitua alle 25-vuotiaana, hän olisi tarvinnut kuningattarelta luvan siihen!

2. Kate on julkisesti ilmoittanut, että haluaisi suuren yleisön puhuttelevan häntä Catherineksi. Katen virallinen nimi onkin julkista tietoa, mutta tiesitkö, että koulussa Williamin lempinimi oli P-Willy?

3. Williamin ja Katen häissä vihkimisen Westminster Abbeyssa, juhlakulkueen, kukat, puvut, vastaanoton ja illallisen maksavat Katen vanhemmat ja hovi.

4. Protokolla sanelee, että kuninkaallinen perhe saapuu viimeisenä Westminster Abbeyyn, juuri ennen morsianta.

5. State Landau, jonka kyydissä William ja Kate siirtyvät Westminster Abbeysta Buckinghamin palatsiin, on rakennettu vuonna 1902 Edvard VII:lle. Tavallisesti vaunua vetää kuusi hevosta, mutta häissä juhlakulkueeseen osallistuu 18 hevosta. Jos sataa, pari matkustaa lasivaunussa, joka on rakennettu vuonna 1881 ja ostettu käytettäväksi Yrjö V:n kruunajaisissa vuonna 1911.

6. Häätilaisuutta voi kuunnella kaiuttimien kautta hääreitin varrella.

7. Buckinghamin palatsin häiden keskushuone, The Ballroom, on 120 jalkaa, siis 36 metriä pitkä!

8. Häitä seuraa tavalla tai toisella kaksi miljardia ihmistä maailman ympäri. Itse juhliin kutsun on saanut 1900 henkeä.

9. William ja Kate ovat perustaneet 26:tä erilaista kohdetta tukevan hyväntekeväisyysrahaston, johon vieraat voivat lahjoittaa rahaa.

10. Vuonna 1981 ennen prinssi Charlesin ja Dianan häitä pääministeri David Cameron vietti yön Buckinghamin palatsin edustalta alkavan The Mall -tien varressa!

MTV3/Helmi

Lähde: Theroyalweddingwilliamkate.com

Kuva: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja