Tiesitkö? Heath Ledger, Naomi Watts ja Chris Hemsworth ponnahtivat kuuluisuuteen tästä päivittäissarjasta

0:35
Tätä Home and Away -sarjassa on luvassa.

Home and Away on pitkäikäinen australialainen päivittäissarja, joka on pyörinyt kotimaassaan jo vuodesta 1988 lähtien.

Kuvitteelliseen Summer Bayn kaupunkiin sijoittuva Home and Away on yksi kansainvälisesti menestyneimmistä australialaissarjoista: se on myyty yli 80 maahan ja on toiseksi pisimpään Australiassa pyörinyt draamasarja monen suomalaisenkin tunteman Neighboursin jälkeen. Vuonna 1988 startannut sarja on toiminut ponnahduslautana monelle Hollywood-tähdelle. 

Home and Away kertoo Summer Bayn pienen rannikkokaupungin asukkaiden elämästä iloineen ja murheineen, rakkaustarinoineen ja sydänsuruineen. Suomessa aloitetaan katsominen kaudesta 27. Australiassa 27. kausi pyörähti käyntiin kesällä 2015. 

Alun perin sarja kertoi Fletcherin perheestä, Tomista ja Pippasta sekä heidän ottolapsistaan. Vuosien saatossa näyttelijäkaarti ja hahmogalleria on elänyt voimakkaasti. Mukana on kuitenkin vielä kaksi alkuperäistä hahmoa: Alf ja Roo. Hyväntahtoisen mutta äreän Alf Stewartin (Ray Meagher) historiasta löytyy muun muassa leskeksi jääminen ja lapsia, joiden olemassaolosta Alf sai tietää vasta myöhemmin. Ruth "Roo" Stewart (Georgie Parker) on Alfin tytär. Roo on sarjan pahis, ja häntä sarjan ensimmäisinä vuosina näytellyt Justin Clarke on kertonut, että hahmo oli niin inhottu, että näyttelijälle jopa buuattiin sarjan pr-tilaisuuksissa.

Suomalaisille tuttu kasvo sarjassa on Emily Symons, joka näytteli rakastetussa brittisarjassa Emmerdalessa Louise Appletonia. Home and Awayssa Symons on ollut mukana ennen ja jälkeen Emmerdalen vuosien. Home and Awayssa Syons näyttelee Marilyn Chambersia, jolla on sydän paikallaan, mutta ei välttämättä ole huoneen välkyin tyyppi.

Home and Away on ollut monelle supertähdelle ponnahduslauta maailmalle. Sarjassa ovat näytelleet muun muassa Avengers-tähti Chris Hemsworth, Mentalist-sarjasta tuttu Simon Baker, Jokerina ja Brokeback Mountainissa vakuuttanut Heath Ledger, lukuisista menestyselokuvista tutut Naomi Watts ja Isla Fisher, Terapiassa-sarjasta Golden Globe -ehdokkuuden napannut Melissa George sekä Neighbours-sarjassa näytelleen Kylie Minoguen sisko, poptähti Dannii Minogue.

Home and Away mtv-palvelussa 1.2. alkaen. AVAlla 15.2. alkaen maanantaista perjantaihin klo 20.30.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja