”Tiesin välittömästi, että se oli vakavaa” – Dakar-turmassa ensimmäisenä paikalle saapunut kuski kertoo epätoivoisesta pelastusyrityksestä

Sunnuntaina Dakar-rallissa surmansa saanut moottoripyöräilijä Paulo Goncalves oli jo löydettäessä eloton, kertoo ensimmäisenä turmapaikalle saapunut kilpakumppani Toby Price.

Kokenut 40-vuotias Goncalves kaatui kovassa vauhdissa sunnuntain seitsemännen erikoiskokeen jälkeen Saudi-Arabian aavikolla. Maanantain etappi peruttiin kokonaan, jotta järkyttyneet kilpakumppanit saivat aikaa suru-uutisesta toipumiseen.

Australialainen Price saapui paikalle Goncalvesin turmapaikalle ja joutui todistamaan valitettavaa näkyä.

– Se oli iso ja nopea tasanko, joka ajettiin melko lailla täydellä kaasulla. Aivan viime hetkellä GPS-järjestelmän hälytys meni päälle. Kun katsoin ylös, näin tumman hahmon kaukaisuudessa eikä se tarkoita koskaan hyvää, Price kommentoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

– Sitten saavuin paikalle ja näin Paulon maassa. Tiesin välittömästi, että se oli vakavaa, ja hän oli pahassa asennossa, järkyttynyt Price jatkoi.

Pian myös Stefan Svitko ja Luc Alphand saapuivat paikalle. Kuskit yrittivät yhdessä saada Goncalvesin kontaktia, mutta mitään ei ollut tehtävissä.

– Valitettavasti sinun aikasi tulee, kun sinun aikasi tulee. Valitettavasti Paulon aika koitti eilen, Price totesi.

– Yritimme kaiken voitavamme. Tarkistimme elintoiminnot. Valitettavasti mitään vastetta ei tullut.

Price jäi kuitenkin paikalle viimeiseen asti saatellen Goncalvesin ambulanssin kyytiin. Hänelle nousi pintaan muisto parin vuoden takaa.

– Se antaa minulle lohdutusta. Muistan, kuinka hän pysähtyi minun luokseni vuonna 2017, kun mursin jalkani Dakarissa. Ainakin tiesin, että olin paikalla hänen vuokseen. Yritin lohduttaa häntä parhaani mukaan, Price totesi murheellisena.

Lue myös:

    Uusimmat