Mainos

Tieliikenteessä kuoli 427 ihmistä

Viime vuoden tieliikenteessä kuolleiden määrä on Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan jo 427.

Vielä kolme viikkoa sitten Liikenneturva ennakoi määräksi 415 kuollutta. Henkilövahinkoon johtaneita tieliikenneonnettomuuksia sattui tuoreimpien ennakkotietojen mukaan viime vuonna kaikkiaan 6988. Onnettomuuksissa kuoli 427 ja loukkaantui 9067 ihmistä. Kuolleita oli 31 enemmän ja loukkaantuneita lähes sama määrä verrattuna edellisvuoteen.

Lopullinen kuolleiden määrä noussee vielä muutamalla ennakkotietojen tarkistuksessa. Viime vuoden tieliikenteen uhreista 252 oli liikkeellä henkilöautolla, 9 pakettiautolla, 5 kuorma-autolla ja 4 linja-autolla. Jalankulkijoita menehtyi 65, polkupyöräilijöitä 61, moottoripyöräilijöitä 13 ja mopoilijoita 8. Lisäksi kuoli 10 muuta tienkäyttäjää. Tieliikenteessä kuolleista miehiä oli 299 ja naisia 128.

Eniten tieliikennekuolemia sattui elokuussa, jolloin kuoli 56 ihmistä. Vähiten taas kuoli maaliskuussa, jolloin kuolonuhreja oli 21. Alueellisesti eniten liikennekuolemia sattui Uudellamaalla eli 52 ja Varsinais-Suomessa eli 39. Vähiten taas tieliikenteen uhreja oli Ahvenanmaalla, jossa kuoli yksi ihminen.

Tieliikenteen uhrien määrä ylitti viime vuonna ensimmäistä kertaa tällä vuosikymmenellä sen rajan, joka on asetettu liikenneturvallisuuden tavoitteeksi. Tieliikenteessä kuoli kymmenen vuotta sitten (1989) peräti 734 ihmistä. Sen jälkeen parlamentaarinen liikennekomitea asetti tavoitteeksi liikenteessä kuolleiden määrän puolittamisen vuoden 2000 eli tämän vuoden loppuun mennessä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.