Mainos

Tiedotusvälineet: Hirsi Ali saa pitää Hollannin kansalaisuuden

Islamin kärkkäänä arvostelijana tunnettu hollantilaispoliitikko Hirsi Ali ilmoitti väärän nimen ja syntymäajan saapuessaan Hollantiin vuonna 1992.

Hollantilaispoliitikko Ayaan Hirsi Ali saa pitää Hollannin kansalaisuuden, kertovat maan tiedotusvälineet.

De Telegraaf -lehden mukaan hallitus päätti myöhään eilen, että somalialaissyntyinen Hirsi Ali saa pitää Hollannin kansalaisuuden huolimatta siitä, että hän on aikanaan antanut itsestään virheellisiä tietoja saadakseen turvapaikan maasta.

Islamin kärkkäänä arvostelijana tunnettu Hirsi Ali, 36, ilmoitti väärän nimen ja syntymäajan saapuessaan Hollantiin vuonna 1992. Hänen oikea nimensä on Hirsi Magan.

Hirsi Ali erosi viime kuussa Hollannin parlamentista ja sanoi lähtevänsä maasta sen jälkeen, kun maahanmuuttoasioista vastaava ministeri uhkasi häntä kansalaisuuden menetyksellä.

Somalialaissyntyiselle Hirsi Alille on tarjottu työtä washingtonilaisesta tutkimuslaitoksesta, mutta hän ei toistaiseksi ole kertonut, ottaako hän paikan vastaan.

Hirsi Ali on elänyt tiukkojen turvatoimien keskellä siitä lähtien, kun hänen käsikirjoittamansa elokuvan ohjannut Theo van Gogh surmattiin loppuvuodesta 2004. Elokuva syytti islamia naisten alistamisesta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.