Tiedottaja myöntää: Putinin ruukkulöytö oli lavastus

Venäjän pääministerin Vladimir Putinin taannoinen sukellus muinaisilla kreikkalaisraunioilla oli lavastettu, paljastaa Putinin tiedottaja.

Putinin elokuisesta sukellusretkestä Mustallamerellä uutisoitiin laajalti - löysihän pääministeri parin metrin syvyydestä antiikin Kreikan aikaisia ruukkuja. Ruukkujen kerrottiin tuolloin olevan peräisin 500-luvulta ennen ajanlaskumme alkua.

Pääministerin tiedottaja Dmitri Peskov tunnusti eilen illalla yllättäen, että arkeologien aiemmin löytämät ruukut oli aseteltu mereen uudelleen varta vasten Putinia varten.

- Tietenkin ne aseteltiin sinne. Se on täysin normaalia. Ei tässä nyt ole mitään syytä mässäillä tällä asialla, tiedottaja sanoi eilen venäläisen Dozhd-tv-kanavan haastattelussa.

Sukellusretki kuuluu Putinin mediatempausten sarjaan. Pääministeri on - yksinään tai yhdessä presidentti Dmitri Medvedevin kanssa - ollut muun muassa silmäkkäin tiikerin kanssa, ajanut muskeliveneitä ja riisuutunut puolialastomaksi lääkärinvastaanotolla tv-kameroiden edessä.

(MTV3 - AP)

Lue myös:

    Uusimmat