THL: uusi ohjeistus lasten epäillyissä koronatartunnoissa – lievistä oireista kärsiviä ei tarvitse testata

THL vastaa vanhempien huoleen: näissä tapauksissa päiväkotilapsen tai koululaisen pitää mennä koronatestiin 4:33
Katso myös video: näin THL:sta kommentoitiin lasten koronaohjeistusta MTV Uutiset Livessa viime torstaina.

Myös esimerkiksi allergista nuhaa poteva lapsi voi edelleen mennä kouluun tai päiväkotiin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL päivitti lapsia koskevat koronaohjeistukset tänään tiistaina. Tarkennukset koskevat lasten testaamista oireilun vuoksi. 

Aiemmin jo lieviä oireita poteneet on kehotettu viemään koronatesteihin. Nyt ohjeistusta on tarkennettu koskemaan voimakkaita koronaoireita.

– Jos oireilu on hyvin lievää, eikä lapsi tiettävästi ole altistunut varmistetulle koronavirustapaukselle eikä perheestä kukaan ole matkaillut edeltävän 14 vrk aikana, oireita voi seurata kotona ilman testaamista, THL:n sivuilla kerrotaan.

Oireisena lasta ei voi kuitenkaan päästää kouluun tai päiväkotiin, ohjeissa muistutetaan. Jos lapsella esiintyy allergista nuhaa, yksittäisiä aivastuksia tai vuotava nenä, hän voi edelleen mennä kouluun, jos terveydentila on muuten normaali eikä merkkejä koronasta ole.

Jos oireet häviävät seurannan aikana, testiä ei THL:n mukana tarvita. Jos testitulosten saaminen viivästyy, lapsi voi palata kouluun yhden oireettoman päivän jälkeen.

Tällöin on varmistettava, että lapsi ei ole altistunut varmistetulle koronatapaukselle, eikä kukaan perheestä ole matkustanut edeltävän kahden viikon aikana.

Kaikkia saman perheen lapsia ei tarvitse testata, jos kaikki ovat sairastuneet yhtä aikaa ja yhden testitulos on ollut negatiivinen. Jos lapsella on pitkittyneitä hengitystieoireita, toistuvaa testausta ei tarvita, jos oireet eivät muutu. 

Korjattu 25.8.2020 kello 23.51: aiemmin uutisessa mainittiin, että lieviä flunssan oireita poteva lapsi voi edelleen mennä kouluun tai päiväkotiin. THL:n ohjeistuksessa puhutaan allergisen nuhan, aivastelun ja vuotavan nenän tapaisista oireista. 


Lue myös:

    Uusimmat