THL: Suomessa 222 uutta koronatartuntaa – ilmaantuvuusluku tuplaantunut kahdessa viikossa, on nyt 40

1:54
Video: Englanti on poistamassa koronarajoitukset, vaikka tapausten määrä on kasvanut.

Suhteessa eniten koronatartuntoja on nyt Päijät-Hämeessä. Tartuntamäärät ovat kasvussa lähes kaikissa sairaanhoitopiireissä.

Suomessa on raportoitu 222 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Kahden viime viikon aikana on raportoitu 2 182 tartuntaa, mikä on 1 106 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Koronaviruksen ilmaantuvuus sataatuhatta asukasta kohden on nyt koko maassa lähes 40. Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuusluku oli hieman alle 20.

Väkilukuun suhteutettuna tartuntoja on nyt eniten Päijät-Hämeen alueella, jossa ilmaantuvuusluku on 70. Kaksi viikkoa sitten ilmaantuvuus oli alueella vähän alle 30. Luvut ovat pyöristettyjä.

Toiseksi suurinta taudin ilmaantuvuus on Uudellamaalla, jossa luku on 66. Suhteessa tartuntoja on runsaasti myös Kymenlaaksossa (59), Kainuussa (47) Varsinais-Suomessa (45) ja Etelä-Karjalassa (40).

Ainoat alueet, joissa koronavirustartuntojen ilmaantuvuus on kahden viikon ajalta laskussa, ovat Keski-Pohjanmaa (ilmaantuvuusluku pyöreät nolla), Itä-Savo (3), Lappi (3), Länsi-Pohja (3) ja Ahvenanmaa (7).

Suomessa oli koronaviruksen vuoksi sairaalahoidossa maanantaina raportoitujen viimeisimpien tietojen mukaan 41 ihmistä. Heistä tehohoidossa oli yhdeksän.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on raportoitu Suomessa 96 791 kappaletta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja