THL selittää suositussekamelskaa: Tämän vuoksi baarien sulkemista suositeltiin, vaikka se ei ole tällä hetkellä edes mahdollista

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) antama tämänpäiväinen suositus pääkaupunkiseudun pubien ja yökerhojen sulkemisesta on herättänyt keskustelua.

THL suosittelee, että baarit, pubit ja yökerhot suljetaan pääkaupunkiseudulla kokonaan mahdollisimman nopeasti ja pidetään kiinni 14. maaliskuuta asti epidemian hillitsemiseksi.

Terveysviranomaisten antama suositus on kuitenkin ristiriitainen, sillä pääkaupunkiseudun ravitsemusliikkeiden sulkeminen edes väliaikaisesti ei ole mahdollista. Näin sanoo sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhiala.

Sulkemiseen ei ole olemassa lainsäädännöllisiä valmiuksia.

Näin THL perustelee

THL kertoi tänään perusteluita sille, miksi he suosittelivat jotain sellaista, joka ei ole lainsäädännöllisesti mahdollista.

– THL:n tehtäväksi on annettu arvioida sellaisia toimia, joiden avulla voidaan ihmisten terveyttä ja hyvinvointia edistää ja tässä tapauksessa torjua tarttuvia tauteja. Meidän velvollisuus on tuoda esille aukot työkalupakissa, THL:n Mika Salminen sanoi pääkaupunkiseudun koronanyrkin tiedotustilasuudessa.

Terveysturvallisuusjohtaja Salmisen mukaan ei ole ravintoloiden vika, että tauti leviää niissä. Hän kuvailee sitä “olosuhdekysymykseksi”. Salmisen mukaan ei ole "epäselvyyttä, että aukko on olemassa".

Hånen mukaansa suosituksen antamisessa kyse on "herätyksestä".

Lue myös:

    Uusimmat