THL suosittelee pääkaupunkiseudulle kovia koronatoimia, joilla estettäisiin viruksen leviäminen myös muualle: Pubit ja yökerhot kiinni ja lomamatkat jäihin

0:48
THL:n Taneli Puumalainen väläytteli ravitsemisliikkeiden sulkemista pääkaupunkiseudulla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ja pääkaupunkiseudulla olisi otettava käyttöön uusia toimia koronaepidemian kiihtymisen estämiseksi.

THL:n mukaan niillä estettäisiin virusmuunnoksen laajaa leviämistä muualle maahan. 

THL suosittelee, että baarit, pubit ja yökerhot suljetaan Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Kauniaisissa kokonaan mahdollisimman nopeasti ja pidetään kiinni 14. maaliskuuta asti. 

HUS-alueella suositellaan julkisten kokoontumisten osallistujamäärän rajoittamista kuuteen ihmiseen. Myöskään yksityistilaisuuksiin ei tulisi kokoontua yli kuutta ihmistä.

Lisäksi THL suosittelee, että HUS-alueen asukkaat välttävät lomamatkustamista oman alueen ulkopuolelle 14. maaliskuuta asti. 

Virusvarianttia löytynyt Uudeltamaalta yhä enemmän

Viime viikkojen aikana HUSin ja muun maan epidemiakehitys on eriytynyt. HUSin alueella ilmaantuvuus on neljässä viikossa lähes kaksinkertaistunut 108,9 tapauksesta 100 000 ihmistä kohden 185,9 tapaukseen.

Samaan aikaan ilmaantuvuus lähes kaikissa muissa sairaanhoitopiireissä on pääasiassa laskenut.

– Koko Suomessa epidemian kiihtymisen riski on kasvanut muita virustyyppejä nopeammin leviävän brittivariantin takia. Sitä on löytynyt Uudeltamaalta eneneviä määriä, THL:n johtaja Mika Salminen sanoo.

THL pitää erityisen tärkeänä toimia, joilla voidaan vähentää tartuntariskiä aikuisten keskuudessa. Eniten tartunnat ovat Suomessa kasvaneet 19–34-vuotiailla. 

Työikäisten tiiviit kontaktit toimivat THL:n mukaan epidemian ajurina. Useiden laajojen tartuntaketjujen alkuperä on ollut yksityistilaisuuksissa sekä baareissa ja vastaavissa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja