THL-johtaja antoi MTV:n haastattelussa koronaluvun, jolloin hälytyskellojen pitäisi Suomessa jälleen soida

1:47
Mika Salmisesta tuli yksi koronakevään keskipisteistä – kysymme nyt, mitä hän tekee, kun kritiikkiä sataa.

THL:n terveysturvallisuusosaston johtaja Mika Salmisen mukaan koronaepidemiatilanne on Suomessa menossa juuri nyt hyvään suuntaan.

– Käytännössä ainakin kuusi viikkoa meillä on ollut laskua päivittäisissä ja viikoittaisissa tapausmäärissä, että tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä, toteaa Salminen MTV:n haastattelussa.

Salmisen mukaan epidemian hidastuminen tahti on ollut hieman yllättävääkin.

– Silloin kun niitä rajoitustoimia otettiin käyttöön ajateltiin, että hyvä jos niillä saadaan jarrutettua epidemiaa, jotta se ei lähde ihan käsistä. Mutta teho on ollut paljon parempi kuin mitä alkuun arvioitiin.

Salmisen mukaan jää nähtäväksi, miten alas koronatartuntoja voidaan vielä painaa.

– Tilanne hieman muuttuu, kun yhteiskuntaa taas avataan ensi kuun alusta. Joudumme seuraamaan, että ei tule pahoja takaiskuja.

Salminen toteaa, että tautitapausten lisääntymiseen on varauduttava. Tautitapausten prosenttiosuuden huomattava kasvu olisi hänen mukaansa hetki, jossa pitäisi havahtua.

– Silloin kun ollaan pienissä luvuissa, niin tällaiset (tautitapausten) kaksinkertaistumiset eivät välttämättä tarkoita yhtään mitään. Sanotaan, että jos yhtäkkiä meillä olisi tällaisen hiljaisen viikon jälkeen 150 tapausta, niin kyllä sen sitten hälytyskelloja pitäisi soittaa.

Salminen kertoo yllättyneensä siitä, että koronakeskustelusta tulee niin helposti tunteellista.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja