Mainos

THL: Influenssarokote kaikille 2-vuotiaille nenäsumutteena ensi syksynä

Influenssarokote nenäsumutteena kaikille 2-vuotiaille tulee ensi syksynä yleiseen rokotusohjelmaan, kertoi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ylilääkäri Hanna Nohynek MTV Uutisille tänä aamuna.

- Nenäsumute sisältää eläviä, heikennettyjä influenssaviruksia, Nohynek sanoi.

THL ei ole vielä tiedottanut asiasta, vaan uudistus nousi esiin Huomenta Suomen aamun keskustelussa. Nohynek kertoi suoran haastattelun jälkeen myös sen, että vanhuksille suunnitellaan tehokkaampaa influenssarokotetta, mutta se ei ole käytössä vielä ensi syksynä.

- Influenssa on aina vakava tauti ja aiheuttaa muun muassa lapsilla ikäviä jälkitauteja. Omalla suojaamisellaan eli rokotuksella suojaa myös omia vanhuksiaan ja lapsiaan, Nohynek totesi ja jatkoi:

- Yleisen rokotusohjelman rokotukset suojaavat 11:ltä eri taudilta, tai 12:lta, jos tyttöjen HPV-rokote otetaan huomioon. Tämä suoja maksaa vain 200 euroa yhtä lasta kohden - mitä sillä saa tänä päivänä? Et saa sillä edes lumilautaa lapsellesi.

Nohynek myönsi, että narkolepsia oli kolaus Suomen rokotusohjelmalle.

Myös Elinkeinoelämän keskusliitto  ylilääkäri Jan Schugk totesi, että suomalaiset ovat nyt unohtaneet, kuinka vakavia tauteja esimerkiksi tuhka- tai vesirokko ovat.

Esimerkiksi vesirokkoon sairastuu vuosittain 57 000 tuhatta, mikä tarkoittaa 11 miljoonan euron laskua sairauspoissaoloina. Vesirokkorokotteen ottaminen rokotusohjelmaan maksaisi 4 miljoonaa euroa. Laskelma on MediUutisten.

- Suurin lasku tulee poissaoloista. Lääkärikulut ovat vain miljoona euroa. Rotaviruksesta on samanlaisia laskelmia, EK:n ylilääkäri Schugk kertoi.
Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.