THL: Eilisen jälkeen yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus – uusien tartuntojen määrät laskeneet merkittävästi jo kuukauden ajan

Suomessa on todettu yksi uusi koronaan liittyvä kuolemantapaus, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Kuolemantapausten kokonaismäärä on nyt 321.

THL:n mukaan kansallisesti koronavirusepidemia on jatkanut hidastumistaan. Suomessa tapausmäärät ovat laskeneet merkittävästi jo yli kuukauden ajan.THL:n mukaan sairaalahoidossa olevia koronapotilaita on nyt 51, mikä on 11 ihmistä vähemmän kuin eilen.

Tehohoidossa on seitsemän ihmistä, kaksi eilistä vähemmän.THL kertoi aiemmin, että Suomessa on todettu yhteensä 6 911 vahvistettua koronavirustartuntaa. Tartuntojen määrä on kasvanut eilisestä 24:llä.

Epidemiatilanne erilainen eri puolilla maata

Valtaosa tartunnoista on todettu Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella, jossa vahvistettujen tartuntojen määrä on 5 048. Eniten tautitapauksia on Helsingissä, jossa tartuntoja on nyt vahvistettu hieman yli 2 600.

Suomen väestöön suhteutettuna on todettu 125 tartuntaa 100  000:ta asukasta kohden.

Koronavirustestejä on tehty tähän mennessä Suomessa yhteensä hieman alle 193  000. Uusia näytteitä otettiin tiistain jälkeen THL:n mukaan noin 2 000. Virustestauksen kapasiteetti on jo yli 13  000 testiä päivässä.

Lue myös:

    Uusimmat