Therese Johaugilla ja huippuhiihtäjän uran lopetuksella yhteys: "Se oli hänen ongelmansa"

Sveitsiläishiihtäjä Nathalie von Siebentahl lopetti uransa vain 26-vuotiaana. Hänen valmentajansa kertoo Dagbladetille, että osasyynä päätöksessä oli Therese Johaugin paluu kilpaladuille dopingkäryn jälkeen.

Alle 23-vuotiaiden MM-kisoissa vuonna 2015 kultaa ja pronssia voittanut von Siebentahl on ollut viime vuodet sveitsiläisen maastohiihdon kirkkaimpia tähtiä. Viime kausi meni von Siebentahlin osalta selvästikin aiempia vuosia heikommin, vaikka hän oli nostanut itsensä huippuhiihtäjien joukkoon. Hänen valmentajansa Peter von Allmen sanoo, että Johaugin viime kauden paluulla ja von Siebentahlin lopettamispäätöksellä on yhteys.

– Johaugin paluu on muuttanut todella paljon kilpailuja. Hän asettaa hurjan temmon ensimmäisestä metristä lähtien. Sen vaikutus, joka vaikuttaa kilpailujenkokonaiskuvaan ei sovi Nathalielle, von Allmen sanoo.

– Se oli hänen ongelmansa viime talvena. Tuloskäyrän vajoaminen alaspäin on vaikuttanut hänen motivaatioon ja iloon hiihtourheilusta, von Allmen jatkaa.

Sveitsiläishiihtäjän suhde Johaugiin on ollut aiemminkin huomionalaisena. Hän oli yksi heistä, jotka eivät uskoneet Johaugin huulirasvaselitykseen.

– En voi uskoa häntä. Se on outoa, että häntä ei testattu toukokuun ja syyskuun välillä. Se on uskomatonta. Hänen ensimmäinen testinsä oli heti positiivinen, von Siebentahl sanoi tuolloin.

Maastohiihdon maailmancup käynnistyy 29. marraskuuta Rukalla.

Lue myös:

    Uusimmat