Therese Johaug paljastaa ihailevansa Iivo Niskasta: kelailee veljensä kanssa videoita ainutlaatuisesta suomalaisesta – "Käytämme häntä hyväksemme"

26:42
Iivo Niskanen oli pitkään perinteisen erikoismies, mutta viime vuosina hän on kehittänyt myös vapaan tekniikkaansa. Jari Isometsän mielestä hiihtäjillä pitäisi olla rohkeutta erikoistumiseen.

Iivo Niskanen tiedetään yhdeksi maailman parhaista perinteisen hiihtäjistä, ja hän on kiinnittänyt Therese Johaugin huomion.

Johaug kertoo Dagbladetin haastattelussa seuraavansa erittäin tarkasti kahta hiihtäjää: Niskasta ja maanmiestään Johannes Hösflot Kläboa. Naisten hiihtoa jo vuosikaudet dominoinut Johaug sanoo pitävänsä Niskasta ja Kläboa teknisinä roolimalleinaan.

– He hiihtävät teknisesti erittäin hyvin. Minulla on paljon opittavaa siinä, miten he ratkaisevat erilaisia asioita teknisesti ja taktisesti, Johaug kertoo Dagbladetille.

Niskasen kohdalla Johaugin huomio kiinnittyy erityisesti hänen perinteisen tekniikkaansa, jota seuraamalla ja analysoimalla Johaug yrittää kehittää itseään vieläkin paremmaksi.

– Niskanen on teknisesti ainutlaatuinen. Hänen vuorohiihtonsa ja painopisteensä ovat mielipuolisen hyviä. Käytämme häntä usein hyväksemme Theresen teknisten analyysien kohdalla. Teknisesti Niskanen on täysin omassa luokassaan, Johaugin veli ja valmentaja Karstein Johaug sanoo.

– Katsomme videoita hänestä ja vertaamme niitä siihen, miten Therese selvittää vastaavat tilanteet. Analysoimme erityisesti Niskasen jalkojen ja lantion työtä verrattuna Thereseen.

Kläbon kohdalla Johaugit analysoivat hänen tasatyöntöään ja tapaa juosta ylämäissä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja