Therese Johaug ei ruotsalaisten menosta hätkähtänyt – murskasi muut ylivoimallaan

Jos Ruotsin nuoret hiihtäjälahjakkuudet Ebba Andersson ja Frida Karlsson lähettivät perjantaina Bruksvallarnasta myrskyvaroituksen Norjaan Therese Johaugille, viime vuosien ylivoimainen hiihtokuningatar vastasi Beitostölenistä vähintäänkin samalla tavalla.

Johaug, 32, oli mielimatkallaan, perinteisen kympillä, täysin omaa luokkaansa. Toiseksi sijoittunut 19-vuotias huippulupaus Helene Marie Fossesholm hävisi Johaugille väliaikalähtönä käydyssä kilpailussa 58,9 sekuntia. Maailmancupin kokonaiskilpailun kaksinkertainen voittaja Heidi Weng oli kolmas hävittyään Johaugille 1:12,9.

Johaug ohitti 30 sekuntia aikaisemmin lähteneen Wengin kuuden kilometrin kohdalla ja jätti tätä viimeisillä neljällä kilometrillä vielä yli 40 sekuntia.

– Olin viime päivinä hieman hermostunut miettiessäni olenko kunnossa tai miten pärjään. En ole pystynyt valmistautumaan kauteen samalla tavalla kuin ennen, joten oli todella hyvä, että sain nyt vahvistuksen, Johaug sanoi yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

Vaikka Johaug oli ylivoimainen, Weng huomautti, ettei aivan yhtä ylivoimainen kuin vuosi sitten. Tuolloin Johaug löi muut Beitostölenissä yli minuutilla, kun Weng oli toinen ja Fossesholm kolmas.

Sopii silti odottaa, että Johaug on tälläkin kaudella erittäin vaikeasti lyötävissä.

– Therese on juuri siinä, missä haluamme hänen olevan. Näyttää siltä, että hän on todella kovassa fyysisessä kunnossa, NRK:n asiantuntijana toimiva ex-hiihtäjä Astrid Uhrenholdt Jacobsen sanoi ruotsalaislehti Expressenin mukaan.

Maastohiihdon maailmancup-kausi käynnistyy ensi viikonloppuna Rukalla. Johaug oli viime kauden maailmancupissa täysin ylivoimainen, ja hän vei nimiinsä myös vuodenvaihteen Tour de Skin, jo kolmannen kerran urallaan.

Helmi-maaliskuussa Oberstdorfissa käytävissä MM-kisoissa Johaug puolustaa maailmanmestaruutta kaikilla kolmella normaalimatkalla.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja