Thaimaasta saapuneet venäläismatkailijat pakenivat pakkokaranteenia – 8 edelleen kateissa

2:37
Noin kuukausi sitten kuvatulla videolla kerrotaan koronavirusepäilyistä, jotka saivat risteilijän karanteeniin Yhdysvalloissa.

Venäjän poliisi jahtasi viime yönä kahtatoista karanteenia uhmannutta matkustajaa Primorjen alueella.

Vladivostokin Komsomolskaja Pravda -lehden mukaan keskiviikon ja torstain välisenä yönä Thaimaasta Venäjän Vladivostokiin saapui lento, jolla oli 170 matkustajaa. Kaikkien matkustajien oli koronapandemiamääräysten vuoksi lähdettävä välittömästi eristykseen pakkokaranteeniin, mutta kaksitoista ihmistä päätti vähät välittää käskystä. He karkasivat omille teilleen taksilla tai julkisilla kulkuvälineillä.

Tähän mennessä ainoastaan neljä samaan perheeseen kuulunutta ihmistä on löydetty ja lähetetty pakolliseen karanteeniin.

Myös altistuneet saattavat joutua karanteeniin

Kahdeksan ihmistä on edelleen karkuteillä ja viranomaiset jatkavat heidän etsintöjään. Kun heidät löydetään, myös heidän kanssaan tekemisissä olleet ihmiset, kuten perheenjäsenet, ystävät ja tuttavat, saattavat joutua pakkoeristykseen.

Pakkokaranteenin rikkomisesta voi saada Venäjällä sakkoa 15 000 - 40 000 ruplaa eli noin 178 - 475 euroa. Toistuvasta rikkomisesta voi seurata jopa 400 000 ruplan eli yli 4 700 euron sakko.

Primorjen alueen koronaa varten perustetussa eristyslaitoksessa on tällä hetkellä 176 ihmistä, joista osa on saapunut Thaimaasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja