Mainos

Texasissa tulvavesien saartamalta kemiantehtaalta kuultu räjähdyksiä

1:55

Texasissa lähellä Houstonia sijaitsevalta kemiantehtaalta on kuultu kaksi räjähdystä ja paikalta nousee mustaa savua, kertoo muun muassa ABC News.

Alueen poliisin mukaan yksi poliisi on viety sairaalaan hänen hengitettyään tehtaasta nousevia kaasuja. Yhdeksän poliisia ajoi itse ensiapuun.

Tehtaan omistava Arkema-yhtiö kertoi saaneensa poliisilta tiedon räjähdyksestä kahden aikaan aamuyöllä paikallista aikaa.

Tehdasta ympäröivä alue oli evakuoitu noin parin kilometrin säteeltä jo aiemmin. Tehdas oli jäänyt lähes kaksi metriä korkeiden tulvavesien alle, ja tehtaan sähköt olivat katkenneet. Myös varageneraattorit olivat lakanneet toimimasta.

Tehtaassa käytettäviä kemikaaleja ei voitu enää jäähdyttää, mikä saattoi yhtiön mukaan johtaa niiden räjähtämiseen. Tehtaan johtajan mukaan yhtiöllä ei ole mahdollisuutta estää mahdollista räjähdystä ja sitä seuraavia tulipaloja.

Tehtaassa käsitellään orgaanisia peroksideja, jotka ovat helposti räjähtäviä aineita. Niitä käytetään paitsi lääke- ja rakennusteollisuudessa ja myös muovinvalmistuksessa.

Kemikaaleja säilytetään tehtaan alueella useissa paikoissa, ja uudet räjähdykset ovat mahdollisia, kertoo BBC.

Mahdollista tulipaloa on kuvailtu "räjähtäväksi ja rajuksi".

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.