Teuvo Hakkaraisen kakkosasunto on yhteinen saunatila Töölössä: "Kimppakämpissä on vähintään kaksiosta ollut kysymys"

Teuvo Hakkarainen taituroi linnunpöntön parissa minuutissa 3:15

Teuvo Hakkarainen asuu töölöläisessä saunassa ja nostaa korotettua kulukorvausta kakkosasunnosta. Eduskunta selvittää, täyttääkö saunatila kakkosasunnon vaatimukset.

Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen (ps.) asuu vuokratussa saunatilassa Töölössä. Hän on kirjannut tilan kakkosasunnokseen ja nostaa korotettua kulukorvausta, ilmenee Iltalehdestä.

MTV Uutisten tavoittama eduskunnan hallintojohtaja Pertti Rauhio sanoo asumisjärjestelyn päätyvän tarkempaan selvitykseen.

– Selvitetään, onko se asuinkäyttöön sopiva. Pitää selvittää vuokrasopimuksesta, onko se vuokrattu asuinhuoneistona ja näyttääkö se ihmissilmään asuinhuoneistolta.

Yhteissauna kollegan kanssa

Hakkarainen on kirjoittanut saunatilasta yhteisen vuokrasopimuksen Ville Vähämäen (ps) kanssa.

Jos selvityksessä todetaan, ettei Hakkarainen ole oikeutettu korotettuun kulukorvaukseen, voidaan korvaukset keskeyttää periä takaisin.

Hakkarainen on vuodesta 2013 nostanut korotettua kulukorvausta, johon Uudenmaan ulkopuolelta valitut kansanedustajat ovat oikeutettuja.

Vähämäki on kertonut käyttävänsä tilaa pyykkitupana.

Poliisin saunahuoneisto kellarikerroksessa

Hakkaraisen asuttaman saunan omistaa poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja ja kokoomuspoliitikko ylikomisario Dennis Pastersteinin.

Iltalehdelle Pasterstein kommentoi vuokran olevan poikkeuksellisen alhainen, koska kyse on saunatilasta, jota ei ole tarkoitettu asuinhuoneistoksi.

– Jos vuokralainen vuokraa itselleen asuinhuoneiston, moniko ryhtyy selvittämään yhtiöjärjestystä ja muita virallisia asiakirjoja, onko tämä varmasti asuinkäyttöön tarkoitettu huoneisto, Rauhio kommentoi.

Taloyhtiön yhtiöjärjestyksessä Pastersteinin kellaritilat on kirjattu saunaksi.

Helsingin Sanomien mukaan vuokrasopimuksen sanamuoto muutettiin “saunalaitoksesta” “kellarihuoneistoksi”.

Hakkarainen ja Vähämäki maksavat saunatilasta yhteensä 695 euroa kuukaudessa.

Kansanedustajien kimppa-asunnot yleisiä 

Kansanedustajien keskuudessa kimppa-asunnot ovat yleinen ilmiö, Rauhio sanoo.

Iltalehden pohjapiirustuksen mukaan kellarihuoneisto kattaa oleskelutilan lisäksi pukuhuoneen, pesuhuoneen sekä saunan ja varaston.

– Kyllä kimppakämpissä on vähintään kaksiosta ollut kysymys. Jos edustajapalkkiolain mukaisia korvauksia kakkosasunnosta maksetaan, sen täytyy olla oikeasti kakkosasunto, Rauhio sanoo.

Rauhio kertoo, että asiaa selvitetään lähiviikkojen aikana.

31.7. klo 22.27 Juttua on täsmennetty.

Lue myös:

    Uusimmat