Mainos

IL: Hakkaraisen ja Vähämäen kulukorvaukset "kohusaunasta" katkolle – kansanedustajia saattaa odottaa muhkea perintäpotti

0:57

Perussuomalaisten kansanedustajien Teuvo Hakkaraisen ja Ville Vähämäen korotetut kulukorvaukset on toistaiseksi pistetty katkolle. Asia liittyy Iltalehden viime kuussa paljastamaan saunajupakkaan.

Video: Teuvo Hakkarainen saapui oikeuteen kesäkuussa –syytettynä kollegansa pahoinpitelystä ja seksuaalisesta häirinnästä

Tämän viikon maanantai oli ensimmäinen kerta, kun Hakkarainen ja Vähämäki eivät saaneet korotettua kulukorvausta. Iltalehden mukaan parivaljakkoa saattaa odottaa kalliiksi koituva takaisinperintä.

Asia liittyy heinäkuussa ilmi tulleeseen sotkuun, jossa Hakkarainen ja Vähämäki nostivat eduskunnasta korotettua kulukorvausta kahteen pekkaan vuokraamastaan kakkosasunnosta. Poliisin liikenneturvallisuuskeskuksen johtaja Dennis Pastersteinilta vuokrattu huoneisto oli todellisuudessa saunatila, jota ei ole tarkoitettu asumiseen.

Kaikki tuet saatetaan periä takaisin

Iltalehden mukaan Hakkaraiselle on maksettu saunatilan perusteella korotettua kulukorvausta useiden vuosien aikana yhteensä 29 000 euroa. 

Hakkaraisen osalta pahimmassa tapauksessa koko summa saatetaan periä takaisin. Lieventävä seikka olisi, jos Hakkarainen ei itse tiennyt asuvansa saunassa. Tällöin perittäisiin vain osa maksetuista tuista.

Rakennusvalvonnalta uhkasakko

Hakkarainen on kommentoinut myös MTV:lle, että hän on vuokrannut tilan huoneistona, ei saunana.

Vähämäki on sen sijaan myöntänyt pyytäneensä muutosta vuokrasopimukseen. Alun perin sopimuksessa puhuttiin saunasta, mutta Vähämäen pyytämän muutoksen jälkeen "kellarihuoneistosta".

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta teki tarkistuskäynnin huoneiston viime viikolla. Rakennusvalvonnan mukaan tila ei sovellu asumiskäyttöön, ja se esitti uhkasakolla tehostaen asumisen lopettamista saunatilassa. 

Eduskunta on pyytänyt Hakkaraiselta ja Vähämäeltä selvitystä asumisjärjestelyistä. Korotettujen kulukorvausten takaisinperinnästä päättää kansanedustajista koostuva eduskunnan kansliatoimikunta.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja