Teuvo Hakkarainen: Afrikasta ja Lähi-idästä "tunkeutuva" monikulttuurisuus on kuolettava uhka

STT kävi läpi Teuvo Hakkaraisen puheenvuorot Euroopan parlamentissa hänen kautensa ajalta.

Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen on kutsunut Euroopan parlamentissa Afrikasta ja Lähi-Idästä "tunkeutuvaa" monikulttuurisuutta kuolettavaksi uhaksi, sanonut vihamielisten kulttuurien tuhoavan väistämättä nykyisen Euroopan ja pitänyt rasismisyytöksiä hyökkäyksenä kansallismielisiä vastaan.

STT kävi läpi Hakkaraisen puheet Euroopan parlamentissa vuodesta 2019 saakka sen jälkeen, kun Keskisuomalainen julkaisi Hakkaraisen nimissä keskiviikkona runsaasti huomiota herättäneen kolumnin. Siinä Hakkarainen muun muassa väitti, että RKP olisi äärivasemmistolainen puolue.

–  Epäonneksemme RKP on matemaattisesti saanut vahvan aseman hallituksessa, kolumnissa luki.

Hakkarainen syytti toimittajia kolumnissaan punaviherkaartilaisuudesta, sanoi kokoomuslaisen pormestarin Juhana Vartiaisen näyttäneen hänen mielestään Pride-kulkueessa Pelle Hermannilta ja kutsui ajankohtaisohjelmien asiantuntijoita punakhmereiksi eli diktaattori Pol Potin johtamiksi kambodzhalaisiksi kommunisteiksi.

Kolumni sisälsi useita totuuden vastaisia väitteitä, joita on sittemmin käsitelty sekä perinteisessä että sosiaalisessa mediassa.

Maahanmuutto tulilinjalla

Euroopan parlamentissa Hakkarainen on STT:n seuloman aineiston perusteella puhunut etenkin oikeusvaltioon, ilmastotoimiin ja maahanmuuttoon liittyvissä keskusteluissa.

Esimerkiksi Suomen puheenjohtajakauden toimintaohjelman esittelyä koskevan keskustelun yhteydessä vuonna 2019 Hakkarainen viittasi Afrikan ja Lähi-Idän kulttuureihin "vihamielisinä".

–  Viimeiset hetket estää Euroopan muuttuminen Afrikaksi ja Lähi-idäksi ovat käsillä. Vihamieliset kulttuurit tulevat väistämättä tuhoamaan nykyisen Euroopan. Eikä tähän välttämättä mene kuin muutama vuosikymmen, hän sanoi.

Aiemmin kesällä mediassa on käsitelty perussuomalaisten ministerien kirjoitusten seurauksena väestönvaihtoteoriaa, jonka suojelupoliisi on katsonut äärioikeistolaista terrorismia innoittaneeksi salaliittoteoriaksi. Kyseisen salaliittoteorian mukaan valkoinen väestö oltaisiin korvaamassa ei-valkoisella.

Näkee yhdenvertaisuuden riskinä

Hakkarainen on kohdistanut puhettaan maantieteellisten alueiden lisäksi myös uskontoon.

Hän esitti syrjinnän vastaisen laaja-alaisen direktiivin edistämistä koskevassa keskustelussa vuonna 2019, että perusoikeuksiin kuuluvaa yhdenvertaisuutta voidaan käyttää haitallisesti hyödyksi.

–  Jos esimerkiksi syntyy jokin väkivaltainen ääri-islam tai uskonto tai jos sellainen on jo olemassa, tuo taho tai sen edustajat voivat käyttää hyväkseen yhdenvertaisuutta monellakin tapaa – jopa siten, että heidän väkivaltaista maailmankatsomustaan ja sen toteuttamista voi olla vaikea estää, Hakkarainen lausui.

Antisemitismin, rasismin ja vihan torjuntaa Euroopassa koskevassa keskustelussa vuonna 2020 Hakkarainen puolestaan sanoi, että rasismisyytöksillä hyökätään erityisesti kaikkia kansallismielisiä kohtaan.

–  Rasismi sanana on kokenut täyden inflaation. Rasismisyytöksillä hyökätään erityisesti kaikkia kansallismielisiä kohtaan, hän sanoi.

Tuomittu rasistisesta kirjoituksesta

Hakkarainen joutui toistuvasti kahnauksiin rikoslain kanssa, kun hän toimi kansanedustajana Suomessa.

Vuonna 2017 Keski-Suomen käräjäoikeus tuomitsi hänet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan rasistisen Facebook-kirjoituksen seurauksena. Siinä hän väitti, että kaikki muslimit eivät olisi terroristeja mutta kaikki terroristit olisivat muslimeita.

Samana vuonna hän ahdisteli eduskunnan tiloissa seksuaalisesti toista kansanedustajaa. Hakkarainen yritti suudella päihtyneenä kokoomuslaista kollegansa ja väänsi samalla tämän päätä tavalla, joka sai oikeuden tuomitsemaan hänet seksuaalisen ahdistelun lisäksi myös pahoinpitelystä.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa vuonna 2019 Hakkaraisen äänisaalis kasvoi runsaasta 5  500 äänestä yli 8  000 ääneen. Tuosta vuodesta saakka hän on ollut europarlamentaarikkona.

Perussuomalaiset kuuluu Euroopan parlamentissa Euroopan konservatiivien ja reformistien ECR-ryhmään, johon puolue siirtyi keväällä Identiteetti ja demokratia -ryhmästä.

Lue myös:

    Uusimmat