Testissä LG:n ase tablet-rintamalle: G Pad 8.3

Joulu lähestyy taas kovaa vauhtia, ja mobiilirintamalla käydään kovaa taistelua kuluttajista.

Korealainen LG on julkistanut taisteluun 8,3-tuumaisella näytöllä varustetun tabletmallin, jonka nimi on G Pad 8.3.

KäyttöjärjestelmäAndroid 4.2
Prosessori1,7 GHz -neliydinprosessori
Näyttö8.3-tuumainen Full HD IPS (1920 x 1200 pikseliä)
Kamera5 MP takana, 1,3 MP edessä
Akku4600 mAh
Mitat216.8 x 126.5 x 8.3 mm, 338 g
Kapasiteetti16 Gt +ylimääräinen muistikorttipaikka
Muuta3,5 mm:n liitäntä, HDMI, Bluetooth 4.0, USB 2.0, GPS
Hinta299e

G Pad 8.3 on muotoiltu mahdollisimman solakaksi. Näyttöä kiertävät kehykset ovat etenkin pitkiltä sivuiltaan erittäin kapeat, vain 7,2 millimetriä.

Laitetta on täten mahdollista juuri ja juuri pidellä vielä yhdellä kämmenellä, tosin helpompi tapa on pidellä laitetta sormilla sen alareunasta. Tämä onnistuu melko hyvin, sillä laite painaa vain 338 grammaa.

G Padin rakenne on onnistunut: Taustakuori on jämäkkää metallia, ja laitteen reunat on pyöristetty miellyttävän otteen aikaansaamiseksi.

Takaa löytyy viiden megapikselin kamera kuvien nappaamiseksi sekä kaksi kaiutinta, jotka tuottavat tablettikategoriaa ajatellen perustason äänentoiston.

Plussaa

- Tukeva metallinen rakenne

- Kirkas näyttö

- Mahdollisuus käyttää myös perinteisenä kaukosäätimenä 

Miinusta

- Ei sim-korttipaikkaa


Testilaitteemme näyttö tuotti kirkkaan, värikylläisen ja kaikin puolin laadukkaan kuvan.

Käyttökelpoisia sovelluksia ja ominaisuuksia

G Pad 8.3 herätetään valmiustilasta joko virtakytkintä napauttamalla tai Jolla-kännykän tapaan tuplaklikkaamalla näyttöä sormella.

LG on terästänyt Android-käyttöjärjestelmää muutamilla omilla sovelluksillaan, joista osa on hyvinkin käyttökelpoisia. Ohessa muutamia G Padista löytyviä sovelluksia:

Voice Mate

Voice Mate on laitteen toimintojen ääniohjaukseen suunniteltu sovellus, jonka avulla laitetta voi käskeä soittamaan musiikkia, tehdä nettihakuja, käyttää sosiaalisen median toimintoja, kysyä aikaa ja säätietoja, selailla kalenterimerkintöjä jne.

QPair

QPair-sovelluksen avulla tabletin voi linkittää älypuhelimen kanssa niin, että tabletti ilmoittaa saapuvasta puhelusta. Tabletilla voi yhteyden kautta myös vaikka kirjoittaa tekstiviestejä. QPairin avulla tablet pystyy myös käyttämään kännykän nettiyhteyttä ja jakaamaan muistiota liitettyjen laitteiden välillä.

QuickRemote

QuickRemote toimii yleiskaukosäätimenä medialaitteistoille, kuten televisiolle. QuickRemote käyttää G Padiin integroitua infrapunalähetintä. Kaukosäädinsovelluksista voi ohjata kätevästi laitteiden perustoimintoja.

QSlide

G Pad 8.3:n yksi kiinnostavimmista ominaisuuksista on QSlide, jonka avulla sovelluksia saa avattua samanaikaisesti erillisiin ikkunoihin. Ikkunoiden sijaintia, kokoa ja läpinäkyvyyttä pystyy säätämään nopeasti. Voit vaikkapa katsella netistä YouTube-videota yhdestä ikkunasta samalla, kun teet toisessa ikkunassa merkintöjä kalenteriisi. 

Ikkunoissa on lisäksi läpinäkyvyyden säädin, jonka avulla vaikkapa työpöytänäkymä saadaan näkymään avoimen ikkunan taustalta.

Harmillisesti Qslideä hyödyntäviä sovelluksia on vain muutamia, kuten nettiselain, kalenteri, sähköposti, muistio, videot ja Voice Mate.

Hyvä perustabletti

LG G Pad 8.3 on hyvätasoinen ja kohtuuhintainen perustabletti.

Valmistajan omia lisäsovelluksia on ympätty Androidin päälle jonkin verran, mutta käyttöjärjestelmää ei ole kuitenkaan hukutettu niiden alle.

Lisäksi ylimääräisistä sovelluksista voi olla tässä tapauksessa käytännön hyötyäkin, joskaan ne eivät ole käytön kannalta välttämättömiä.


Lue myös:

    Uusimmat