Mainos

Testikohu ei syönyt Nokian Renkaiden kannattavuutta

Rengasyhtiö Nokian Renkaat teki tammi-maaliskuussa 50,5 miljoonan euron liikevoiton. Tulos parani hiukan edellisvuotiseen verrattuna, jolloin alkuvuoden liikevoitto oli 48,3 miljoonaa.

Liikevaihto laski vajaat kaksi prosenttia, suurelta osin valuuttakurssivaihtelujen takia. Yhtiön kannattavuus pysyi rengastestikohusta huolimatta erittäin hyvänä, sillä liikevoittoprosentiksi tuli 18,3, vaikka keskimyyntihinta laski vuodentakaisesta.

Yhtiö ennakoi kuitenkin, että meneillään oleva neljännes on heikompi kuin viime vuonna.

Toimitusjohtaja Ari Lehtoranta totesi, että yhtiön vuosi on alkanut odotusten mukaisesti. Venäjällä laskevat sekä uusien autojen myynti että rengasmarkkinat.

1:44

Talvirengastoimitukset ovat olleet viime vuotta alhaisemmat, koska asiakkailla on renkaita varastossa. Kesärengasmyynti on sitä vastoin kasvanut kaikilla markkinoilla, ja talvirenkaat ovat tehneet kauppansa erityisesti Keski-Euroopassa.

– Olemme saavuttaneet markkinaosuutta lähes kaikilla markkinoillamme säilyttäen vahvan asemamme Pohjoismaissa.

Yhtiön maine sai kolhuja helmikuussa, kun paljastui, että yhtiö oli toimittanut lehtien rengastesteihin paranneltuja renkaita.

Lehtoranta sanoi yhtiön jatkavan työskentelyä kaikkien olennaisten osapuolten kanssa, jotta alalle saataisiin luotua teollisuudelle yhtenäiset testiperiaatteet.

– Olen ylpeä siitä mitä me teemme, ja kun korjasimme lehtitestitapamme, olen ylpeä myös siitä kuinka teemme asiat. Tämä antaa minulle uskoa positiivisesta tulevaisuudesta, Lehtoranta kehaisi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.