Teslan Mia näyttää – näin kohuttu Autopilot oikeasti toimii

Näin toimii Teslan Autopilot 1:16

Youtubesta on viime aikoina voinut bongata videoita, joilla näytetään Teslan Autopilotin toiminta milloin hyvänä, milloin huonona ominaisuutena. MTV Autot pääsi Tesla Motorsin Mia Pelttarin kyytiin – nyt näemme miten Autopilot oikeasti toimii!

Testilenkillä kuljettajana toimi Teslan Suomen-viestinnästä vastaava Mia Pelttari. Autopilotista on julkaistu vastikään uusi päivitysversio ja videolta näet kuinka kätevästi se toimii.

– Autopilot on nimenä hieman harhaanjohtava, sillä kyseessä on nimenomaan ajoa tukeva assistenttitoiminto ei autonominen ominaisuus, Pelttari kertoo.

Euroopan lainsäädännön takia Tesla ei voi kulkea pidempiä matkoja ilman kuljettajan kosketusta rattiin. Yhdysvaltain markkinoilla käytettävä Autopilot taas sallii Teslan autonomisen ohjaamisen pidemmänkin aikaa

Käytännössä Tesla (tässä jutussa Model S P90D) tarkkailee ympäristöään jatkuvasti kaikuluotainten ja kameroiden avulla. Tämä mahdollistaa Autopilotin toimimisen – tosin tiessä pitää olla aina näkyvissä kaistaviivat, että Autopilotin ihanteellinen toiminta on mahdollista. Tästä voi päätellä, että Autopilot onkin elementissään etenkin maantieajossa, kun tie on selkeäkulkuista ja sulku- ja kaistaviivat ovat näkyvissä.

Lue myös:

    Uusimmat