Mainos

Tesco skandaalin keskellä – uusi tuotesarja perustuu tekaistuihin maatiloihin

Britannian suurin kauppaketju Tesco on joutunut kohun keskelle. Kauppaketju on julkistanut uuden maatila-tuotesarjan, joka perustuu keksittyihin tiloihin. Asiasta uutisoivat brittilehdet The Independent ja Farmers Weekly.

Nightingale Farms -selleriä, Redmere Farms -bataattia, Rosedene Farms –mustikoita. Nimet kuulostavat brittikuluttajille kotimaisilta mutta totuus on toinen. Kyseisillä tuotteilla ja tiloilla ei ole mitään tekemistä  keskenään. Tilojen nimet ovat tekaistuja ja tuotteet on tuotu ulkomailta.

Maataloutta seuraava Farmers Weekly –lehti selvitti Tescon uuden tuoteperheen alkuperää. Selvityksessä kävi ilmi, että valtaosa tuoteperheen tuotteista oli tuotu ulkomailta. Ainoastaan Willow Farms -kana tulee Britanniasta ja Redmere Farms –perunat.  

Esimerkiksi Rosedene Farms –nimeä kantavat päärynät tuodaan Belgiasta, mansikat Espanjasta ja mustikat aina Chilestä asti. Redmere Farms –nimen sienet kuljetetaan puolestaan Hollannista, bataatti Yhdysvalloista, pinaatti Espanjasta ja Italiasta sekä kaali Espanjasta. Lihatuotteista Boswell Farms –nimellä kulkeva nauta tulee joko Britanniasta tai Irlannista ja Woodside Farms –tuotenimellä lihaa tuodaan Hollannista, Tanskasta, Saksasta, ”EU:sta” tai Britanniasta.

Tuoteperheeseen kuuluu seitsemällä eri maatilan nimellä kulkevaa tuotesarjaa. Tilojen nimet ovat joko täysin tekaistuja tai jo lopettaneita tiloja.

Britannian tuottajajärjestöt ovat raivoissaan Tescolle. Ne syyttävät kauppaketjua kuluttajien harhaanjohtamisesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.