Tervomaan tulot laskivat tauolla: Luovuin kaikesta vähän

Laulaja Jonna Tervomaa julkaisi uutta musiikkia viiden vuoden tauon jälkeen.

Jonna Tervomaa julkaisi perjantaina Eläköön-nimeä kantavan uuden albuminsa. Laulaja odottaa innolla ja jännityksellä paluuta keikoille. Jonna kuvailikin MTV3.fille, ettei tauolla oleminen ollut helppoa luovalle ja musiikkia rakastavalle persoonalle.

– Iso osa omaa perusolemusta oli tauon aikana ikään kuin kaapissa, hyllyllä odottamassa. Musiikki on niin minun elementtini, että kyllä välillä otti koville pidättäytyä siitä. Vaikka tiesin, että piti malttaa odottaa ja etsiä itseään.

Tervomaasta tuli tauon aikana myös äiti, kun hän sai tyttären vuonna 2009. Lapsen saaminen ei ollut syy taukoon, mutta se antoi mahdollisuuden nauttia uuden elämän ihmeestä rauhassa.

– Koko oleminen, laulaminen ja keikkailu on niin olennainen osa minun olemista, että tauko oli itsessään iso juttu. Halusin myös olla pienen tytön kanssa kotona hänen elämänsä alun. Totta kai minulla oli musiikin suhteen henkireikiä ja tein kaikenlaisia hauskoja vierailuja.

Taukonsa aikana Tervomaa sai tekijänoikeuskorvauksia muun muassa radioissa soitetuista hiteistään. Ymmärrettävästi taloudellinen tilanne kuitenkin muuttui tuona aikana.

– Kun ei julkaise mitään, niin kaikki tulothan siinä eksponentiaalisesti pienenevät, vaikka Suomessa onkin hieno järjestelmä musiikin tekijöille.

– Ilman muuta tauko vaikutti elintasoon, kaikesta piti vähän luopua, mutta se oli vain sellaista korjailua. En minä tässä nyt aiemminkaan ole ollut mikään miljonääri, Jonna nauraa.

Jonna Tervomaa vieraili MTV3:n Huomenta Suomessa torstaina, katso haastattelu:

Lue myös:

    Uusimmat