Tero Pitkämäki järkyttyi otsikoista ja soitti raivostuneena managerilleen: "Mitä helvettiä? Meille nauraa kaikki, lehdet ja radiokanavat!"

Tero Pitkämäellä kova polte valmentamiseen:"Haluaisin ammatin siitä, jos se vaan sopii keihäspiireille" 3:32
Tero Pitkämäellä kova polte valmentamiseen: "Haluaisin ammatin siitä, jos se vaan sopii keihäspiireille"

Elämäkertakirjansa julkaissut Tero Pitkämäki oli aktiiviurallaan tarkka sanomisistaan ja siloisesta julkisuuskuvastaan. Toimittaja Keijo Leppäsen kirjoittama Keihäsmies – Tero Pitkämäen elämä (Tammi) kertoo, kuinka tuo rakennelma horjui pahasti joulukuussa 2015.

Syynä Pitkämäen häpeäntunteeseen olivat Ilta-Sanomien otsikot, joiden perusteella keihästähti tai hänen leirinsä arvosteli Suomen presidenttiparia kutsumatta jättämisestä. MM-pronssin ja keihään Timanttiliigan kokonaiskilpailun samana vuonna voittanut ilmajokelainen ei näet saanut kutsua Linnan juhliin.

Kirjan mukaan juttu oli lähtenyt liikkeelle lehden toimittajan tiedustelusta, oliko Pitkämäki saanut kutsua itsenäisyyspäivän vastaanotolle siinä missä kaksi muutakin MM-pronssia voittaneet Petra Olli ja Kaisa Mäkäräinenkin.

Manageri Tero Heiska lupasi tarkistaa asian ja kysyi tietoa Pitkämäeltä. Kun kutsua ei kuulunut, seikka varmistettiin vielä presidentinkansliasta.

Näin tapaus eteni kirjan mukaan:

Heiska välitti tiedon toimittajalle ja oletti asian jäävän siihen. Seuraavana päivänä kauppareissulla Pitkämäki kauhistui. Otsikot lehdessä kirkuivat hänen ja manageri Heiskan ihmettelevän presidenttiparin toimintatapaa ja keihäsmiehen rannalle jääntiä.

– Mitä helvettiä? Mitä tämä on? Tero soitti managerilleen poikkeuksellisen painavalla äänellä.

– Meille nauraa kaikki, lehdet ja radiokanavat! Meitä pidetään hölmöinä ja röyhkeinä!

Tero on korrektin ja mukavan miehen maineessa ja tarkka sanomisissaan. Jutussa kuvattu toimintatapa oli hänelle vieras ja vastenmielinen.

Tapauksen seurauksena Pitkämäen ja jutun kirjoittaneen toimittajan välit viilenivät kuukausiksi.

Kursivoidut tekstiosuudet ovat lainauksia tuoreesta elämäkerrasta Keihäsmies – Tero Pitkämäen elämä.

Lue myös:

    Uusimmat