Teräväinen, Aho ja Granlund lääkettä Leijonien kipupisteeseen – "Sinne tarvitsemme erikoisosaamista"

Leijonien ylivoimapeli tökki Tshekin EHT-turnauksessa viime viikolla, mutta päävalmentaja Lauri Marjamäki uskoo, että tuoreet NHL-vahvistukset tuovat tähän helpotusta MM-kisoissa.

MAINOS

MM-KIEKKO

MM-kisat alusta loppuun vain C Morella

Jääkiekon MM-kisojen kaikki 64 ottelua näet C Moren suoratoistopalvelusta.

Leijonat on saanut viime päivinä NHL:stä vahvistuksia, kun Carolinan Sebastian Aho ja Teuvo Teräväinen sekä Minnesotan Mikael Granlund ovat ilmoittautuneet mukaan MM-turnaukseen.

Heistä ainoastaan Teräväinen oli jäällä keskiviikkona, kun Leijonat harjoitteli Helsingissä. Aho liittyy joukkueen mukaan perjantaina, Granlund ensi viikolla.

Teräväinen ei pelaa vielä torstaina Venäjää vastaan, mutta hän oli päivän puheenaihe harjoitusten jälkeen. Marjamäki ylisti tuoretta vahvistustrioaan.

– Nämä kaverit tuovat pelillistä johtajuutta.

– Teräväinen on hyvässä iskussa niin henkisesti, pelillisesti kuin fyysisestikin. Oli tärkeää, että hän sai vähän huilailla (NHL:n runkosarjan jälkeen), Marjamäki totesi Carolinassa 64 tehopistettä tällä kaudella keränneestä hyökkääjästä.

Ahon saldo kaudelta oli 65 pistettä ja Granlundin 67, joten kolmikko tuo Leijonien hyökkäykseen rutkasti juonikkuutta. Ja sama pätee ylivoiman kohdalla.

– Viime viikolla pelasimme 15 ylivoimaa ja teimme yhden maalin. Kyllä me tarvitsemme sinne erikoisosaamista ja tehoja. Kaikki ymmärtävät sen, että ylivoima on tärkeää turnauspelaamisessa, Marjamäki summasi odotuksiaan kolmikkoa kohtaan.

Leijonat kohtaa Venäjän Helsingissä torstaina klo 18.30 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat