Mainos

Terassilla koti arvokkaammaksi

Piharakentaminen nousi messuilla tavallista suurempaan rooliin. Jopa siinä määrin, että ensi vuoden messuille aiotaan saada virallinen pihakohdeluettelo.

Toimiva ja miellyttävä pihapiiri lisää asiantuntijoiden mukaan asukkaiden terveyttä. Kuopion messualueen kauniissa järvimaisemissa mieli lepää ja virkistyy. Lisäksi pihat ovat huolella suunniteltuja ja sopivat monenlaiseen puuhasteluun.

Pihasuunnittelu on hyvästä asukkaan terveyden lisäksi kiinteistön arvon kannalta. Ulkomaisten tutkimusten mukaan maisemoitu tai rakennettu piha nostaa kiinteistön arvoa 5–15 prosenttia. Eniten arvoa nostavat terassit, puut ja pensaat.

Paras piha selviää syksyllä

– Piharakentaminen tuli asuntomessujen teemaksi edellisvuosien kävijäpalautteiden ja asiakkaiden toiveiden perusteella. Viherrakentaminen kiinnostaa ihmisiä yhä enemmän, joten halusimme vastata tarpeeseen, valottaa Suomen asuntomessujen projektijohtaja Pasi Hulkkonen.

Kahtena perättäisenä kesänä 12–14 prosenttia kävijöistä tuli messuille pääasiallisesti hakemaan vinkkejä pihasuunnitteluun. Messutalojen rakentajat tekivätkin tämän vuoden Kuopion alueella tiivistä yhteistyötä piha- ja ympäristöammattilaisten kanssa kohteiden rakentamisvaiheessa.

Messuvieraat taas ovat saaneet maksutonta asiantuntija-apua kysymyksiinsä koko tapahtuman ajan toimineelta pihaklinikalta. Kävijät ovat myös voineet antaa äänensä Kuopion messujen parhaalle pihalle. Miellyttävimmän pihan tittelin saaja selviää syyskuussa.

Lue lisää asuntomessuista täältä!

(MTV3)

Lähteet:

Suomen asuntomessut

Kuvat: Suomen asuntomessut

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.