Mainos

Terassikausi alkoi – katso kartasta Suomen terassikunnat

Jämsä on tilastojen valossa Suomen terassikunta. Kunnassa on 1730 terassipaikkaa tuhatta asukasta kohti, mikä on enemmän kuin missään muussa kunnassa.

Katso kartasta, paljonko kotikunnassasi on terassipaikkoja. Kunnan väri on sitä tummempi, mitä enemmän terasseilla on anniskelupaikkoja suhteessa kunnan asukaslukuun.

Yhteensä asiakaspaikkoja on kunnan terasseilla 37 588 kappaletta ja ne jakaantuvat 64 terassin kesken. Tiedot ovat Sosiaali- ja terveysalan lupavirasto Valviralta huhtikuun lopulta.

Alueen tapahtumia palvelevat terassit kasvattavat asiakaspaikkamäärää merkittävästi. Muun muassa tapahtumia järjestävä HimosLomat ylläpitää suurta määrää ulkoanniskelupaikkoja.

– Meillä on noin 4000 terassipaikkaa palvelemassa tapahtumiamme. Pienemmissä tapahtumissa niistä osa on auki, suuremmissa kaikki, kertoo yrityksen toimitusjohtaja Tiina Mäntyharju.

Asukaslukuun suhteutettuna paljon terasseja on myös Pelkosenniemellä, Kustavissa, Kolarissa ja Hailuodossa.

Eniten terassipaikkoja suurissa kaupungeissa – Jämsä yllättää jälleen

Asiakaspaikoissa mitaten terassivoittaja on Helsinki, jossa on yhteensä 64 647 terassipaikkaa. Niitä on siis hieman yli yksi kymmentä asukasta kohden. Kaupungissa onkin käyty viime vuosina runsasta keskustelua terassipaikkojen vuokrista ja niiden toimintaa koskevista säännöistä.

Yllättäen Jämsä nousee tällä listalla toiseksi. Turku seuraa Jämsää 25 237 asiakaspaikallaan. Muita runsailla terassipaikoilla varustettuja kuntia ovat Oulu, Tampere ja Kuopio.

Näissä kunnissa ei ole ainuttakaan terassia

Keskimäärin yhdellä terassilla on 75,5 anniskelupaikkaa. Vaikka terassipaikkojen keskiarvo kunnissa on 1990 paikkaa, on joka toisessa kunnassa terassipaikkoja enintään 681 kappaletta.

Suomessa on myös joukko kuntia, joissa ei ole Valviran mukaan ainoatakaan terassia. Tällaisia kuntia ovat Tornio, Merijärvi, Kihniö, Marttila sekä moni Ahvenanmaan kunta.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.