"Terapeutti-Ville" puhkesi kyyneliin eduskunnan edessä: "Täällä on jotenkin ahdistava tunnelma puhua"

SDP:n Ville Merinen puhkesi kyyneliin: "Ahdistavaa puhua täällä, johtuu näistä huudoista ja kulttuurista" 2:21
SDP:n Ville Merinen puhkesi kyyneliin: "Ahdistavaa puhua täällä, johtuu näistä huudoista ja kulttuurista"

SDP:n tuore kansanedustaja Ville Merinen, joka tunnetaan sosiaalisessa mediassa "Terapeutti-Villenä", liikuttui kyyneliin puhuessaan ensimmäistä kertaa eduskunnan täysistunnossa iltamyöhään.

Ville Merinen kiitti puheessaan ensin tuoretta liikunta-, urheilu ja nuorisoministeri Sandra Bergqvistiä tämän aiemmin illalla esittämästä "ihanasta puheenvuorosta" nuorten ja liikunnan puolesta.

– Ihana oli se, kun sinä sanoit – korjaan "te sanoitte" – että meidän pitää aikuisina näyttää esimerkkiä (nuorille). Se oli tärkeä osa sitä, Merinen totesi.

– Olen kirjoittanut kolme puhetta, mutta en aio käyttää niistä yhtäkään. En ole tähän mennessä uskaltanut puhua täällä niin kuin puhun yleensä, vaikka olen tosi tottunut esiintyjä. Mutta ajattelin, että tänään murran tämän jutun.

Merisen mukaan eduskunnassa puhuminen on jännittänyt ja ahdistanut häntä ennen tätä iltaa "ihan hitosti".

– En tiedä, mistä se johtuu. Nytkin meinaa itkettää. Vaikka olen puhunut hirveän paljon kaikkialla isoissa firmoissa, kouluissa, Merinen sanoi nieleskellen.

– Täällä on jotenkin ahdistava tunnelma puhua. Anteeksi kun sanon näin. Ja se johtuu näistä kaikista huudoista ja kulttuurista. Ja halusin rikkoa tämän nyt, kun vielä uskallan enkä muutu sellaiseksi... Meinasin jo itse ruveta täällä huutelemaan jossain välissä, vaikka se ei ole yhtään minun tapaistani.

Merinen sanoi toivovansa enemmän yhteistyötä edustajien välille. Hän kehui erikseen perussuomalaisten kansanedustajaa edustajaa Onni Rostilaa "erittäin kivaksi ihmiseksi".

– Tämä kulttuuri on vaikea oppia uutena ihmisenä, kun on niin empaattinen. Mutta ei minun tarvitse muuttua. Haluan olla tällainen vielä kauden loppuessa. Ja puhua ilman että ahdistaa tulla tähän. Kiitos kaikille, hän päätti.

– Asiat riitelevät, eivät ihmiset, joku jo harvalukuisesta yleisöstä kannusti Meristä tämän puheen jälkeen.

Ville Merinen valittiin eduskuntaan tänä keväänä. Siviiliammatiltaan Merinen on psykoterapeutti ja sairaanhoitaja. Sosiaalisessa mediassa hänet tunnetaan Terapeutti-Villenä. Hänellä on TikTokissa yli 100 000 seuraajaa.

20497673 VJ Erikoishaastattelussa psykoterapeutti Ville Merinen

Lue myös:

    Uusimmat