Teollisuusliiton Aalto: Päähän ei mahdu, miksi kiky-tunneista pitäisi maksaa

Teknologiateollisuus on valmis luopumaan kiky-tunneista työntekijöiden eli Teollisuusliiton sopimuksessa. Tämä vaikuttaisi kuitenkin suoraan palkankorotuksiin teknologiateollisuuden Minna Helteen mukaan.

Teollisuusliiton Riku Aalto taas korostaa MTV Uutisille, että kilpailukykysopimuksen 24 lisätyötuntia ei voida kytkeä palkkaratkaisuun.

– Ei päähän oikein mahdu, että jos määräaikainen kikyn 24 tuntia kiky-sopimuksesta poistuu, me maksaisimme siitä hintaa. Eivät muutkaan ole maksaneet siitä hintaa ja saaneet palkankorotuksia. Lähtökohtaisesti lähdemme siitä, että täytyy saada normaalit palkankorotukset niin, että meidän jäsenten ansiotaso kasvaa ja me voimme huolehtia ostovoimasta, Aalto kommentoi.

Minna Helle muistutti päivällä, että jos kiky-tunnit poistetaan se nostaa työnantajan kustannuksia 1,4 prosentilla eli 230 miljoonalla eurolla.

– Jotta pystytään varmistamaan, että kilpailukyky paranee jatkossakin, tämä pitää huomioida palkkaratkaisussa, sanoi Helle.

Aalto taas painottaa, että Teknologiateollisuus puhuu vain ja ainoastaan yhdestä sopimusalasta.

– Me puhumme 33 eri sopimusalasta, 17 eri työnantajajärjestöä. He voivat puhua omasta näkökulmastaan. Minä puhun teollisuusliiton puheenjohtajana kaikista näistä aloista, en pelkästään yhdestä teknologiateollisuuden sopimuksesta, kommentoi Aalto.

Osapuolet tapaavat seuraavan kerran perjantaina puoliltapäivin valtakunnansovittelijan luona.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja