Mainos

Teollisuus palkkaamassa aiempaa vähemmän kesätyöläisiä

Taloudellisesta suhdannetilanteesta johtuen teollisuus palkkaa tänä kesänä todennäköisesti viime kesää vähemmän nuoria kesätöihin. Erityisesti koululaisten työnsaanti vaikeutuu ammatti- ja tiedekorkeakoulujen opiskelijoiden lisääntyneen työharjoittelun takia.

-Voi olla, että nimenomaan koululaisten määrä romahtaa. Olemme jo saaneet monista yrityksistä viestejä, että kun omaakin väkeä on lomautettu ja irtisanottu, ei kesätyöntekijöidenkään määrää olla ainakaan lisäämässä, toteaa Teollisuuden ja Työnantajain Keskusliiton asiamies Seppo Saukkonen Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa.

Viime vuonna teollisuus työllisti 20 000 koululaista sekä 25 000 ammattikoululaista tai ammatti- ja tiedekorkeakoulun opiskelijaa.

Kunnat ovat ilmoittaneet palkkaavansa tänä kesänä 42 000 nuorta eli parituhatta viime vuotista vähemmän. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen tutkimuspäällikön Margareta Heiskasen mukaan myös kunnissa ammatilliseen koulutukseen liittyvät harjoittelupaikat vievät koululaisilta työmahdollisuuksia.

-Aika vähän on enää tarjolla työtä peruskoululaisille ja lukiolaisille, hän sanoo.

Pääosa kuntien palkkaamista nuorista on 17-19-vuotiaita, ja vain viidennes 16-vuotiaita tai sitä nuorempia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.