Mainos

Teollisuuden uusien tilausten arvo kasvoi toukokuussa huimasti viime vuoteen verrattuna – voimakkain kasvu metalliteollisuudessa

Teollisuuden uusien tilausten arvo oli toukokuussa 66,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin, kertoo Tilastokeskus. Voimakkainta kasvu oli metalliteollisuudessa, jossa tilausten arvo oli peräti 99,3 prosenttia edellisvuoden toukokuuta suurempi.

Kasvua vauhdittivat erityisesti telakkateollisuuden isot tilaukset. Muun muassa risteilyvarustamo Carnival Corporation vahvisti toukokuussa kaksi alustilausta Turun telakalta. Kaupan arvo on 1,6 miljardia euroa.

Tilastokeskus muistuttaa, että voimakkaat heilahtelut ovat kuukausitasolla tyypillisiä, sillä arvoltaan suuretkin tilaukset kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Tilastokeskuksen tiedot heijastelevat kuitenkin laajempaa talouden piristymistä.

– Kyllä se vähän siltä vihdoinkin näyttää, kun teollisuustuotantokin on kasvussa, yliaktuaari Kari Rautio Tilastokeskuksesta arvioi.

Koko teollisuuden tuotanto oli toukokuussa 4,2 prosenttia suurempi kuin toukokuussa 2016.

Kemianteollisuudessa myös veto päällä

Kemianteollisuuden tilaukset kasvoivat puolestaan toukokuussa 24,2 prosenttia vuodentakaisesta. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden tilaukset kasvoivat 6,4 prosenttia verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Tekstiiliteollisuuden tilaukset sen sijaan vähenivät vajaan prosentin.

Tammi–toukokuussa teollisuuden tilaukset kasvoivat 21,9 prosenttia vuoden takaisesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.