Mainos

Tennilä vaatii välikysymystä

Vasemmistoliitolaisen Esko-Juhani Tennilän mielestä keskustan kansanedustajat ovat pettäneet vaalilupauksensa.

Vasemmistoliiton kansanedustajan Esko-Juhani Tennilän mielestä hallitukselle pitää esittää välikysymys terveyspalveluja uhkaavasta kuntatalouden kurjistamisesta.

- Välikysymys on syytä tehdä heti eduskunnan syyskauden alussa, sanoi Tennilä tänään Kemissä.

Tennilän mukaan kuntaministeri Hannes Manninen vaatii erittäin kovia toimia kuntien menojen leikkaamiseksi. Tennilän mielestä Manninen uhoaa Lapin lehtien haastattelussa, että harkinnassa ovat jopa joidenkin kuntapalvelujen lopettaminen kokonaan.

- Kuntaministerin puheet ovat nyt täysin toisenlaisia, kuin hän ja muut keskustan kansanedustajaehdokkaat ennen eduskuntavaaleja kentällä puhuivat. Silloin he lupasivat tuntuvasti lisää rahaa kunnille julkisten palvelujen turvaamiseksi, Tennilä huomauttaa.

Tennilän mukaan tärkeä terveysprojekti on kuihtumassa pelkäksi resurssien siirtelyksi ennakoivasta toiminnasta jonojen purkuun kuntarahojen riittämättömyyden vuoksi. Tennilän mielestä myös lisätyöt uuvuttavat terveydenhoitoväkeä entistä enemmän.

- Keskustan uuden, kuntien asemaa heikentävän linjauksen torjuminen vaatiikin nyt eduskunnan oppositiolta päättäväisiä toimia. Luulisi myös sosiaalidemokraattien pitävän kuntaministerin nykypuheita outoina, sillä myös he olivat ennen viime syksyn kuntavaaleja hyvien kuntapalvelujen puolella niiden yksityistämistä vastaan, Tennilä muistuttaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.