Teneriffan maastopaloa ei ole saatu hallintaan: Vaikuttanut jo yli prosenttiin saaren pinta-alasta, tuhansia ihmisiä evakuoitu

Espanjan Teneriffalla tulipalo on vaikuttanut jo yli prosenttiin saaren pinta-alasta, kertoo El Pais -lehti. Palo ei ole hallinnassa, vaan se oli laajentunut entisestään edellispäivästä. Tuhansia ihmisiä on evakuoitu palon vuoksi.

Sammutusta on vaikeuttanut kuuma ja kuiva sää, jonka ennustetaan kuumenevan vielä entisestään. Ihmisiä on kehotettu useilla alueilla välttämään ulkona oleskelua huonon ilman vuoksi.
 

Liki 250 palomiestä ja toistakymmentä lentokonetta ja sammutuskopteria yrittivät tänään torstaina sammuttaa paloa.

Maastopalo syttyi Teide-tulivuorta ympäröivässä kansallispuistossa tiistai-iltana. Palon sammuttamista vaikeuttaa sen leviäminen jyrkkien rotkojen metsissä.

Palo oli keskiviikkoiltaan mennessä polttanut noin 1 800 hehtaaria maastoa. Torstaina iltapäivällä oli palanut jo 2 600 hehtaaria, mutta liekit eivät olleet enää levinneet asutusta kohti.

Tutkijoiden mukaan pitkät helleaallot tulevat lisääntymään ilmaston lämpenemisen vuoksi ja niiden tuhoisat seuraukset lisääntyvät.

Juttua päivitetty tuoreilla tiedoilla 17.8.2023 kello 17.22.

Lue myös:

    Uusimmat